Lever du i nuet? Eller drømmer du om at blive bedre til at opleve og leve i nuet? Om at slippe bekymringer om ”hvad nu hvis”? At være mindre stresset og mere nærværende og til stede? Så er træning af mindfulness en fantastisk vej. Mindfulness handler nemlig om at være nærværende og opmærksom uden at dømme. Og talrige undersøgelser viser effekt ift. bedre nattesøvn, mindre angst og tristhed, mindre stress, bedre koncentration og mere glæde og livskvalitet.

Hvordan kommer du i gang?

Mange af os oplever, at vores tanker bare buldrer derudaf, at vi har svært ved at håndtere vores følelser i hverdagen, og/eller at vi overhører vores kropsfornemmelser. Ved at træne mindfulness (være opmærksom og til stede) øver du dig på at være til stede i nuet, med det der er som det er – uden at vurdere og dømme.

Fire mindfulness principper

Centralt for mindfulness er fire principper. Dem kan du øve dig på i hverdagen:

1) Registrere det, som sker inden i
2) Acceptere det
3) Undersøge det – og endelig
4) Ikke identificere sig med det. Fx ”jeg er ikke trist”, men i stedet ”jeg er en person, der oplever tristhed.”

Har du brug for støtte til at komme i gang?

Indre ro ONLINE præsenterer fire lydbøger, der kan understøtte din praksis:

Lydbøgerne indeholder omfattende mindfulnessmeditationer indtalt af Indre ros Helle Marker. Bøgerne indeholder alle de klassiske meditationer fra det verdenskendte evidensbaserede 8-ugers program Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR), der er udviklet af Jon Kabat-Zinn. Desuden mindfulnessmeditationer fra Sharon Salzbergs 28-dages program ”Real Happiness”.

Lever du i nuet? kom godt i gang!

Lydbøgerne kan også købes samlet som pakke. Pakken hedder:

Lev i nuet med mindfulness – få mere glæde og overskud i hverdagen

God mindfulness træning;-)