Kundalini yoga og Yin yoga

Start torsdag den 29. august 2024 kl. 16.45-18.30 – i alt 13 gange

Til dig der både vil opleve Kundalini yoga og Yin yoga 

Velkommen på dette hold hvor vi på skift dykker ned i hhv. Kundalini yoga og Yin yoga, som på smukkeste vis supplerer hinanden. Vi rejser fra aktivitet til passivitet eller fra yang til yin og ha til tha (sol & måne). Du får således boostet hele systemet  og opnår fornyet balance i din krop, i dit nervesystem og i dit sind. Lyder det som dig? Så vær med her.

Kundalini yoga:

Kundalini yoga (livsglædens yoga) er en dynamisk og energisk yogaform med et traditionelt udtryk. Vi arbejder med programmer (kriya), som har et bestemt fokus. Ud over yogastillinger og åndedrætsøvelser møder du b.la.: mantra, meditation og understøttende kundalini-musik.

Kundalini yoga har et traditionelt/spirituelt udtryk. Med denne yogaform bryder vi igennem vores begrænsninger og kommer tilbage til vores egen kerne, essens og indre sandhed. Det samme kan man måske sige om alle yogaformer, men man siger, at rejsen går lidt hurtigere med Kundalini yoga.

Yin yoga:

Yin yoga er healingens yoga – en passiv yogaform, som får dit nervesystem ned i gear. Du vil møde lange dybe stræk og en meditativ tilgang til yoga. Yin yoga påvirker krop og sind, stimulerer dit bindevæv, frigør blokeringer og giver dig indre ro.

Bemærk: hver Yin yogaklasse starter med meditation og slutter med en dyb afspænding, som kan være en liggende meditation, en Yoga Nidra meditation eller en guidet hypnose.

Min nye bog kommer fra hjertet

Meditationen: 

Meditationer, gong og hypnose: Hver gang vi mødes, vil vi supplere med meditation fra forskellige traditioner. Til Yin yoga vil du møde mindfulness meditation og åndedrætsøvelser mv. Til Kundalini yoga møder du meditationer fra Kundalinitraditionen bl.a. mantra. Hver gang slutter vi af med en dyb afspænding eller meditation på ryggen – det kan være yoga Nidra, en guidet hypnose for ro (med visualisering) eller gong bad til Kundalini yoga.

Fokus: Hver gang vi mødes, dykker vi ned i et tema, som vil understøtte din forløsning, forvandling og ro.

Det får du med: Du vil finde ro og overskud.

“Det var helt fantastisk for mig at opleve kontrasterne i de to yogaformer, den dybe ro i yin yogaen og den kraftfulde energi i kundalini yogaen.

Der er ingen tvivl om, at der for mig er noget at komme efter i begge yoga former og måske især i kombinationen af dem. Jeg synes, Helene er en meget kompetent underviser, og kurset var bygget rigtig godt op.” 

– Pia

“Det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe at være med her”

– Mette

“Jeg kæmper en hel del med smerter i kroppen. Yin yogaen var ny for mig og helt uventet var det præcis, hvad jeg havde brug for…

– Pernille

“Hold nu op! Kundalini yoga med Helene er for vildt! Jeg er blevet udfordret på den gode måde. What’s not to love?”   

– Liv

Underviser Helene Lysekilde

Helene er vild med både Yin og Kundalini yoga. Hun har desuden oplevet, at kombinationen af de to yogaformer har givet hende fornyet livskraft, ro og balance i en travl hverdag. Derfor elsker hun at dele denne kombination.

Helene har også skrevet yogabogen: “Hvil i dig selv og din krop – forløs spændinger og vrede med Yin og Kundalini yoga”.

Helene Lysekilde yogalærer og forfatter