Er din overgangsalder en rutsjetur?

Overgangsalderen er forbundet med forandringer både fysisk og psykisk. Det kan påvirke din livskvalitet i en negativ retning. Omgivelserne kan have svært ved at forstå, hvad der sker i og med dig.

Jeg møder dig, der hvor du er, så du føler dig tryg, set, hørt og mødt. Det kan være svært at tage det første skridt og få hjælp – derfor er det vigtigt, at det bliver en god og støttende oplevelse.

Ovargangsalder

Er det overgangsalderen, der er ”skurken”? Så kender du måske nogle af disse symptomer:

 • Tristhed
 • Depression
 • Følelsesmæssig ubalance
 • Humørsvingninger
 • Grådlabilitet
 • Søvnløshed
 • Irritation
 • Vrede
 • Hedeture
 • Svedeture
 • Nedsat sexlyst
 • Hårtab
 • Ledsmerter
 • Hukommelsesproblemer
 • Forvirring
 • Uro
 • Hovedpine

Indre ro og Helene Lysekilde står klar til at hjælpe dig, der har brug for støtte i din overgang

Ligesom andre store livsforandringer giver overgangsalderen for mange kvinder anledning til refleksion i forhold til det liv, man har levet, og det liv, der ligger foran. Jeg kan hjælpe dig med at navigere i de følelser, der opstår, når du befinder dig i overgangsalderen, samt hjælpe dig med at bearbejde evt. usikkerhed, du kan have ift. det nye, der venter på den anden side af overgangsalderen.

Via terapi (psykoterapi, hypnose, NLP-coaching) afdækker vi din livssituation, dine udfordringer og hvilken forandring, du gerne vil opnå. Terapien kan hjælpe dig med at løsne op for følelser af ubehag, usikkerhed, sorg mv. og hjælpe dig med at ændre uhensigtsmæssige reaktions- og adfærdsmønstre og begrænsende overbevisninger.

Jeg tilbyder også Hormon yoga terapi (HYT), som er et naturligt alternativ til kunstige eller bioidentiske hormoner. Via HYT sker der ofte en hurtig lindring af symptomer og gener forbundet med overgangsalder – og det sker helt naturligt uden kunstige hormoner.

Ønsker du at supplere et almindeligt terapeutisk forløb med HYT, så starter vi med den almindelige terapi 1-2 gange, inden vi går i gang med HYT. I så fald anbefaler jeg et klippekort til 5 gange, som også må bruges til Hormon yoga.

“Jeg kunne pludselig ikke kende mig selv. Ud over ”alle de andre gener” var mit humør forandret, så jeg var sur og irritabel. Det værste var at jeg mistede mit indre kompas, som jeg altid har brugt i mit arbejde og mine beslutninger. Det fik vi heldigvis hurtigt genskabt via den dybe hypnoseterapi. Det var det bedste af det hele. Jeg havde også stor gavn af at drøfte alle de mange omvæltninger, der var i livet og kroppen. Hormon yoga hjalp med resten og fjernede humørsvingninger, manglende sexlyst og hedeture.

Nu er jeg klar til livet igen, som en moden kvinde :)”

Lotte– overgangsalder  

 

Hvad er overgangsalder?

Overgangsalderen er perioden op til menopausen, som markeres ved, at du stopper med at menstruere. Det skyldes, at dine æggestokke gradvist stopper med at danne østrogen.

De kvindelige kønshormoner, progesteron og østrogen, falder – statistisk set – fra 35-årsalderen, og ved overgangsalderen, som typisk sker i 45-55 alderen, oplever en stor andel af kvinder symptomer på overgangsalder.

Tab, forandring og sorg

Perioden kan også være forbundet med følelsesmæssig desorientering og en følelse af tab af ungdom, herunder evnen til at få børn, hvilket kan være forbundet med sorgfuldhed, idet en ny livsfase indtræffer. På samme måde som i puberteten forandrer kroppen sig. Derudover er børnene måske flyttet hjemmefra, og der er kortere tid tilbage på arbejdsmarkedet. For nogle kan ovenstående være forbundet med en følelse af at miste livsformål, retning og identitet: ”Hvad skal jeg nu?”.

Heldigvis er der hjælp at hente. Skal jeg hjælpe dig?

Hvem er jeg?

Jeg hedder Helene Lysekilde (1976) og er indehaver af Indre ro. Uddannet master hypnoseterapeut og master NLP-coach fra Hypnose Skolen samt uddannet hypnose psykoterapeut fra Psykoterapeut Akademiet, en omfattende 4-årig seriøs og grundig uddannelse, der gør mig til specialist i hypnose.

Skolen er med i den eneste psykoterapeutiske registreringsordning hos Styrelsen for Patientsikkerhed (med titlen ”reg. psykoterapeut”), som administreres af den psykoterapeutiske brancheforening FADP. Dette betyder omfattende krav ift. uddannelse, kvalitet, supervision og egenterapi mv.

Endvidere er jeg uddannet yogalærer- og yogaterapeut med over 1500 timers uddannelse – herunder specialuddannet i Hormon yoga terapi for kvinder hos metodens udvikler Dinah Rodrigues.

Jeg har i 13 år arbejdet med udvikling og store forandringsprocesser indenfor social- og sundhedsområdet – med sundhedsfremme og forebyggelse, psykiatri og voldsforebyggelse i kommune, stat og styrelse. I dag er jeg beskæftiget på fuld tid i Indre ro.

Helene Lysekilde - forfatter

“Tak for forløbet. Jeg har fået det meget bedre og er mig selv igen! Hormon yoga er nu en fast del af mit liv, som jeg aldrig vil slippe. Det giver så meget godt!”  

Marie

Har du nogle spørgsmål?

  Links til mere om terapier, metoder og muligheder:

  Indre ro klinik i Odense

  Book en tid med det samme og få støtte ved din overgang