yoga hos Indre ro Odense

Yogaterapi på Fyn eller online

Genskab balancen med yogaterapi

Døjer du med symptomer eller ubehag fysisk eller psykisk? Er du nysgerrig på, hvordan yoga kan understøtte dig og dit helbred endnu mere end det, du måske allerede kender til fra almindelig yoga på hold? Så er individuel yogaterapi måske noget for dig.

Sygdom/symptomer i yogaterapien ses som energimæssig ubalance. Mens almindelig yoga understøtter dit helbred og velbefindende, kan du via yogaterapi behandle specifikke symptomer og lidelser og derved genfinde balancen. Yogaterapi genskaber balancen i krop, sind og ånd.

Sådan foregår det

Efter din booking sender jeg et spørgeskema til dig, som du bedes besvare. Vi starter derefter med en indledende samtale, hvorefter jeg skræddersyer et program til dig ud fra dit behov, temperament og dine symptomer. Du modtager yogaterapeutiske redskaber og teknikker til at tackle lige præcis din udfordring/ubalance. Derefter arbejder du videre på egen hånd. Hvor mange gange vi mødes, afhænger af dit behov og temperament. At få langt et program og komme igang kræver 2 møder.

Listen over, hvad vi kan arbejde med, er lang.

Dette er blot nogle eksempler:

 • Manglende jordforbindelse
 • Lavt selvværd
 • Uro
 • Tristhed
 • Depression
 • Stress
 • Angst
 • Søvnproblemer
 • Rygsmerter
 • Afhængighed
 • Mavesmerter
 • Fordøjelsesproblemer
 • Meget mere

For at opnå de bedste resultater anbefales det, at du arbejder på egen hånd med dit yogaprogram ca. 2½-3 timer om ugen. Det er muligt, at du også vil have gavn af supplerende kostomlægninger.

I takt med at du udvikler dig og får det bedre, justerer jeg evt. dit program eller ændrer til et nyt program.

Yogaterapi kan virke alene eller som supplement til øvrig behandling. Det kan varmt anbefales at kombinere yogaterapi med hypnose/NLP coaching.

5-elementer teori:

I denne form for yogaterapi bruger vi yogastillinger, meditationer, åndedrætsøvelser og dybdeafspændinger til at stimulerer de indre organer og balancere elementerne. Ifølge 5-elementer teori er sygdom/symptomer blot et udtryk for en energimæssig ubalance, dvs. at nogle af de indre organer mangler energi. Via yogaen påvirker og stimulerer vi meridianbanerne (energikanalerne) i kroppen og fører energi tilbage til de organer, der er i underskud, for derved at genoprette balancen.

5-elementer teori, i forskellige variationer, er kendt fra mange forskellige traditionelle behandlingsformer. Yoga- og yogaterapi ud fra 5-elementer teori er ikke så kendt i Danmark. 5-elementer teori anvendes til en række ”alternative behandlinger” som fx akupunktur, kinesiologi og shiatsu.

Helene Lysekilde, terapeut og yogalærer, har specialiseret sig i yogaterapi ved The Elemental Yoga School.

Priser:

Første gang (eller hver gang vi skal lave et nyt program) er en indledende samtale. Hvis du er i forløb med øvrig terapi, kan en yoga-terapi-tid – efter aftale – foregå uden den indledende samtale.

Herefter arbejde med yoga ca. 75-minutter. Hver aftale koster 1500 kr.

Du kan også købe et klippekort til 5 gange, som må anvendes til yogaterapi og opnå stor rabat. I så fald kan du booke via onlinekalenderen og skrive i en mail til Helene Lysekilde, at du ønsker at anvende klippekort til yogaterapi.

Praktisk:

Yogamåtte:

Medbring din egen yogamåtte (hvis det er anført under den enkelte fredag). Alternativt kan du leje en yogamåtte hos Indre ro for 10 kr. Du kan også købe en yogamåtte hos os.

Påklædning:

Tøj, der ikke strammer, som du kan bevæge dig i.

Spise:

Meditation er rarest på tom mave. Det er derfor en god idé ikke at have spist 2-3 timer før. Hvis det ikke er til at holde ud, kan du spise noget let, som fx knækbrød eller en banan.

Yoga silhoutte Indre ro Odense