Asana Janushirsana hormon yoga Indre ro

Hormon yoga på Fyn

Få en bedre overgangsalder –
eller bugt med øvrig hormonel ubalance

Få det bedre med Hormon yoga terapi (HYT) for kvinder. Indre ro tilbyder undervisning i Hormon yoga terapi. Det er et fast program, som stimulerer de endokrine og kvindelige kønskirtler (især æggestokke, og desuden skjoldbruskkirtel, nyrer, binyrer og hypofysen) og skaber naturlig balance i hormonerne. Efter kurset (på hold eller eneundervisning) kan du udføre yoga-programmet på egen hånd.

Når du har lært programmet, tager det ca. 25 – 35 minutter, og det udføres dagligt eller så ofte som muligt. Hormon yoga skaber naturlige hormoner i kroppen helt uden kunstige eller bioidentiske hormoner. Jo mere Hormon yoga du laver, desto bedre effekt.

Hormon yoga er en fantastisk og naturlig yogaterapiform for kvinder med problemstillinger relateret til de kvindelige kønshormoner. Programmet er gavnligt for kvinder over 35 år, kvinder med hormonforstyrrelser (som PMS, stærke menstruationssmerter, PCOS mv.) og især kvinder, som lider under menopause (overgangsalder). Programmet kan også hjælpe kvinder, som ønsker at blive gravide. Programmet stimulerer de kvindelige kønshormoner, særligt østrogen, og skaber balance i hormonerne.

Produktionen af de kvindelige kønshormoner falder (statistisk set) ved cirka 35 års alderen, hvilket kan medføre fx hedeture, humørsvingninger, depression, nedsat sexlyst, hårtab, træthed, tristhed, tør hud mv. Øvelserne i Hormon yoga er nøje sammensat med henblik på at skabe lindring af gener og evt. helt ophør af generne.

Via yogaprogrammet, som du efter kurset udfører på egen hånd, kan kroppen ofte selv lindre eller fjerne diverse hormonelt betingede symptomer. Hormon yoga er en relativt ny yogaform i Danmark.

Hormon yoga indeholder elementer fra Hatha yoga, tibetanske energi øvelser og Kundalini yoga.

Øvelserne er kraftfulde og dynamiske, med intensive åndedrætsøvelser, som stimulerer æggestokke og andre endokrine kirtler (bl.a. nyrer, binyrer, skjoldbruskkirtel og hypofyse). Programmet forebygger endvidere hjertekarsygdom og knogleskørhed. Hormon yoga har en dybtgående virkning på såvel hormonsystem som det generelle energiniveau.

Hormon yoga kan således forbedre livskvaliteten. Et kontrolgruppestudie viser blandt andet en signifikant forskel i søvnkvalitet, livskvalitet og ift. andre symptomer på overgangsalder hos kvinder med søvnbesvær, som praktiserede Hormon yoga gennem 4 måneder.

Målgruppe for hormon yoga:

 • Kvinder fra 35 år og op (med eller uden symptomer)
 • Kvinder med symptomer på overgangsalder
 • Kvinder med hormonel ubalance – yngre som ældre – (fx ustabil menstruation, voldsom PMS, menstruationssmerter, og nogle former for infertilitet mv.)
 • Kvinder med polycystisk ovariesyndrom PCOS
 • Kvinder med nedsat libido
 • Kvinder med fx lavt stofskifte
 • Kvinder postmenopause (fx med henblik på at få mere energi, øget libido, fugtige slimhinder eller bedre søvn)

Hormon yoga frarådes:

 • Kvinder som har døjet med hormon relateret kræft i æggestokke, bryst eller livmoder eller som har øget risiko for dette.
 • Kvinder med svær endometriose
 • Kvinder med fremskreden knogleskørhed
 • Kvinder med store fibromer i underlivet


Hvis du er i tvivl om du kan tåle at lave hormon yoga, bedes du kontakte din læge.
En tommelfingerregel er, at kan man tåle kunstige hormoner så kan hormon yoga være et alternativ.

Ved tilmelding til kurser eller eneundervisning besvarer du et spørgeskema vedr. dit helbred og dine symptomer.

Kommende kurser i Hormon yoga – NU også ONLINE:

NYHED: Vi tilbyder nu et online-kursus i HYT.  Du kan således gå i gang med det samme, der er ingen ventetid. Kurset indeholder workshops, e-bog, lydfil, videoer og meget mere. Der er desuden mulighed for 1:1 sparring online, ved behov.

Der afholdes ikke længere gruppekurser i Odense. Du kan lære at lave Hormon yoga i onlineforløbet, eller i et eneforløb. Se herunder.

Pris ONLINE forløb: 1.850 kr.  Kursusprisen indeholder masser af materiale, som understøtter din praksis.

Eneforløb i HYT 5.488 kr.

Indeholder

ALT materialet fra online-kurset: videoer, e-bog, lydfil og bonus materiale og

3 sessioner:

 1. Gang mødes vi 1½-2 timer og gennemgår hele programmet
 2. Gang mødes vi 75 timer og samler op og øver programmet igen
 3. Gang mødes vi 75 timer og samler op og øver programmet igen

Kurset betales ved tilmelding – hvor alle tre sessioner i forløbet bookes. Tilmelding er bindende, men tiderne kan om bookes efter aftale indtil hverdag 48 timer før. ved booking for du samtidig adgang til onlineforløbet.

Dette individuelle kursus bookes ved at Indre ro på Info@indrero-odense.dk

Tilmelding og betaling:

Kurser er bindende efter tilmelding.

Eneundervisning og Få det bedre-pakker – hos Indre ro: Booking af Hormon yoga

Certificering

Helene Lysekilde (yogalærer, yogaterapeut og terapeut) er certificeret til at undervise i HYT af den internationalt anerkendte yogaterapeut Dinah Rodrigues, som har udviklet metoden. Helene blev certificeret i maj 2017. Hvis du vil læse mere om baggrunden for programmet samt resultater, kan du se her.

Helene Lysekilde og 90 årige yogaterapeut Dinah Rodrigues i foråret 2017

Udtalelser fra tidligere deltagere:

Louise Christensen, Praktiserende læge:
Virkelig dejlig weekend. God energi og ro, og man bliver guidet så man føler sig tryg og i gode hænder. Jeg glæder mig til at opleve effekten af daglig praksis, hvilket jeg har fået mod på at komme i gang med.

Lise Simonsen, Familiekonsulent for flygtninge:
Jeg er rigtig glad for at jeg tilmeldte mig dette kursus. Jeg tror Hormon yoga vil give mig både ro og bedre overskud til at komme igennem hverdagen, og sidst men ikke mindst gøre min kommende overgangsalder mildere. Det er luksus at bruge tid på at give sig selv mere styrke og overskud, hvilket forhåbentligt også kommer mine omgivelser til gode.

Anonym:
DET VIRKER. Jeg har fået det meget bedre! Det kræver en indsats at lave programmet, men det er det værd! 

Anonym:
Meget kompetent undervisning og gode instruktioner ift mine behov. Efter 6 uger har jeg fået det bedre på flere måder: cyklus er i gang igen og mine slimhinder er lidt mere fugtige.

Anonym:
Dejligt kursus, intensivt forløb, grundig gennemgang og guidning.