Tilgivelse og selvtilgivelse-terapi

Har du behov for at tilgive dig selv eller andre – men lykkes det ikke rigtigt, selv om du gerne vil? 

Oplever du gammel vrede mod dig selv eller andre? Er du fyldt op af utilfredshed eller bebrejdelser? Oplever du skyld og skam? Har du lavt selvværd? Oplever du, at du ”sidder fast”?

At tilgive dig selv eller andre kan være den største gave, du nogensinde giver til dig selv. Jeg vil gerne hjælpe dig.

Tilgiv dig selv eller andre. Få hjælp hos Helene Lysekilde

Hvad er tilgivelse og selvtilgivelse?

Tilgivelse vil sige, at du slipper vrede og det nag, du har over den uret, der er begået mod dig. Det betyder, at du sætter dig fri af fortiden. Eller at du tilgiver dig selv for det, du mener, du selv har gjort forkert, så du slipper skyld, skam og dårlig samvittighed. Du kan også tilgive dig selv for følelsen af at være forkert (se også selvværd). Med tilgivelse slipper du vrede mod dig selv og andre, du slipper fortiden og orienterer dig mod nuet og fremtiden.

Tilgivelse betyder ikke, at den uret, der blev begået mod dig, var i orden – det betyder derimod, at den ikke er en del af din hverdag længere.

Få hjælp til at tilgive dig selv eller andre hos Indre ro og Helene Lysekilde

Sådan kan jeg hjælpe dig:

Via samtaleterapi, psykoterapi, NLP-coaching eller hypnoterapi undersøger vi årsagen til dit problem, og via tilgivelsesprocesser healer og forløser vi evt. fastlåshed omkring fortiden – og det, der skete eller ikke skete.

Tilgivelse vil ofte være et aspekt af et terapeutisk forløb, hvor vi arbejder med andre problemstillinger – det kan være behandling af vredelavt selvværdsorgangst, skyld og skam eller andre emner eller kriser.

Arbejde med tilgivelse indgår ofte i lidt længere forløb, dvs. forløb hvor vi mødes 5 gange eller mere.
Det er selvfølgelig helt individuelt – efter hvad du har behov for.

I min erfaring er tilgivelse af dig selv eller andre noget af det dybeste og mest forløsende og frisættende terapeutiske arbejde, du kan lave.

Vil du mere?

Via yoga, yogaterapi og meditation kan vi arbejde energimæssigt med din forandring dybt i din krop. Mange har gavn af vores Indre ro ONLINE univers og app, hvor du kan arbejde videre hjemme.

I mine terapier og forløb har jeg fokus på, at vi får aktiveret dit parasympatiske nervesystem, hvilket er en forudsætning for, at du kan opleve mere indre ro og slappe af. Når du har mere ro inden i, er det lettere at skabe den forandring, du ønsker at opnå og sætte dig selv fri af fortiden.

“Kære Helene

Du hjalp mig til at jeg VIRKELIG – VIRKELIG – VIRKELIG – dvs. ikke bare i ord med også i krop, følelser og handling – fik tilgivet min kones utroskab… Og til at slippe den skamfuldhed, jeg også følte over, at det var sket for mig.

Jeg tror, at det var med til at redde mit ægteskab. Tak.

Med taknemmelighed, Mig”

Argumenter for at tilgive (selv når det er svært):

  • Tilgivelse er for din skyld og ikke for krænkerens skyld
  • Tilgivelse er den største gave, du kan give dig selv, som vil sætte dig fri af fortiden
  • Tilgivelse betyder, at du ikke længere vil lide og betale prisen for andres ugerninger
  • Tilgivelse handler om frisættelse, ikke om at glemme
  • Prisen for mangel på tilgivelse er vrede og had og manglende ro. Det er dig, der betaler den.

Tilgivelse forandrer ikke fortiden, men sætter dig fri af den.

Forløs vrede med tilgivelse

 

”Det kan være en proces at tilgive. Det kan ske gradvist og nogle gange af sig selv. Eller det kan komme som en kæmpe forløsning af noget gammelt, der har fyldt, som pludselig slipper sit tag i dig.” Kapitel 10 i bogen – “Vrede – en mulighed for forandring” af Helene Lysekilde.

Terapi og hjælp til tilgivelse hos Indre ro:

Hvem er jeg?

Jeg hedder Helene Lysekilde og er indehaver af Indre ro. Uddannet master hypnoseterapeut og master NLP-coach fra Hypnose Skolen, samt uddannet hypnose psykoterapeut fra Psykoterapeut Akademiet, en omfattende 4-årig seriøs og grundig uddannelse der gør mig til specialist i hypnose.

Desuden er jeg uddannet yogalærer- og yogaterapeut med over 1500 timers uddannelse, og jeg er forfatter.
Læs mere om mig her.

Helene Lysekilde - forfatter

Selvtilgivelse klientcase fra min bog ”Vrede – en mulighed for forandring”

Bodil er chef og succesfuld i jobbet. Alligevel er hun fyldt med uro og vrede. Hun oplever selvhad og lavt selvværd. Listen af det, hun er vred på sig selv over, er lang. Hun er fx vred på sig selv over sit forbrug af chokolade og over små og store fejl, hun synes, hun laver i hverdagen. Hun føler jalousi over andres familieliv og drømmehuse. Og hun skammer sig over sine følelser, og det forstærker selvkritikken som en ond cirkel. I forløbet laver vi blandt andet en selvtilgivelsesproces, som får stor betydning for Bodil. Hun fortæller sidenhen, at hun ikke længere er hård ved sig selv på samme måde. Hun slipper vreden mod sig selv, og når hun laver fejl, er det blevet lettere for hende at sige ”pyt” og gå videre!

Tilgivelse af forældre klientcase fra min bog ”Vrede – en mulighed for forandring”

Naja er nyuddannet akademiker. Hun henvender sig med søvnproblemer. Hendes drømme er urolige og vrede. Naja er udmattet og mangler energi. Hun vurderer selv, at vreden startede helt tilbage i barndommen, da hendes forældre blev skilt. I forløbet hjælper jeg Naja med at tilgive sine forældre. Da vi afslutter forløbet, sover Naja rigtig godt om natten. Vreden er forsvundet fra drømmene. Hun vurderer selv, at tilgivelse har været det centrale for hendes forandring.

Har du nogle spørgsmål?

    Book en tid med det samme og få hjælp til at tilgive dig selv eller andre