Om Helene

Helene Lysekilde (1976) er indehaver af Indre ro. Helene er uddannet master hypnoseterapeut og master NLP-coach fra Hypnose Skolen.

Helene er uddannet som hypnose psykoterapeut og dermed specialist i hypnose. Hun er uddannet på Hypnose Skolen/Psykoterapeut Akademiet, som er en af Danmarks mest seriøse og førende uddannelser indenfor hypnose. Skolen har patent på titlen ”hypnose psykoterapeut”, der er en omfattende 4-årig uddannelse til psykoterapeut med speciale i hypnose. Helene er endvidere “reg. psykoterapeut”, hvilket betyder, at hendes psykoterapeutiske uddannelse er godkendt af den eneste danske psykoterapeutiske registreringsordning hos Styrelsen for Patientsikkerhed, hvilket giver lov til at anvende titlen ”reg. psykoterapeut”. Ordningen administreres af den psykoterapeutiske brancheforening FADP. Dette betyder omfattende krav ift. uddannelse, kvalitet, supervision og egenterapi mv.

Helene er endvidere uddannet Hatha yogalærer hos Yoga Vidya-AyurYoga Ashram i Indien, yogaterapeut fra The Elemental Yoga School, og certificeret yogalærer fra International Yoga Alliance. Hun videreuddanner sig løbende og har fx suppleret med en måneds stilheds-retreat, en række yogalærermoduler i klassisk yoga, en uddannelse i Yin yoga mv.

Helene er samtidig yogaterapeut og er endvidere certificeret til at undervise i Hormonyoga terapi for kvinder af Dinah Rodrigues, metodens udvikler. Hun er uddannet i Kundalini ved RAMA Institute i New York og har også suppleret med RAMA Spirituelle Business School.

Samlet set har Helene over 1500 timers yogalæreruddannelse bag sig og har desuden suppleret med 200 timers uddannelse i anatomi og fysiologi på sygeplejeniveau. Desuden er Helene uddannet Reiki-healer på niveau 1 og 2.

Helenes terapeutiske tilgang

Helene brænder for at understøtte din personlige forandring og anvender i den forbindelse både NLP-coaching, yogaterapi og hypnoterapi. “Hypnose er nok det mest powerfulde redskab, jeg nogen sinde har mødt, og jeg tager gentagne gange mig selv i bare at se på og sige ‘wow’. Gang på gang bliver jeg overrasket over, hvad der sker i en session”, fortæller Helene. Hendes tilgang er, at det er dig og (i forbindelse med hypnoseterapi) dit ubevidste sind, der styrer processen.

Det betyder, at Helene er en guide, der møder dig med den største ydmyghed og tro på, at du (og dit ubevidste sind) ved, hvor du skal hen: Du har allerede svarene samt de evner og færdigheder, der skal til for at skabe din forandring, og at du forandrer dig i det tempo, der er rigtigt for dig. Via de terapeutiske redskaber, Helene stiller til rådighed, kan du blive styrket i at finde dine egne sandheder, blive bedre til at mærke efter og samtidig opnå større balance.

Helenes tilgang til yoga

Udover at anvende yoga terapeutisk brænder Helene for den klassiske dybdegående yoga, hvor man anvender yogaen til at gå dybt indad og finde ro.  Åndedrætsøvelser (pranayama), nærvær (mindfulness) og afslapning, herunder yoga Nidra, en liggende meditation fra den tantriske tradition, er en integreret del af hendes undervisning. Hun er endvidere særligt optaget af Yin yoga, som giver anledning til at opleve krop og sind på nye måder i dybe og meditative stræk – og af Kundalini yoga, den mere spirituelle yoga, som lader sjælen boble og danse…

I sin undervisning sætter Helene ofte fokus på chakra punkter og laver små chakra- meditationer, og hun minder dig løbende om at være til stede i nuet og mærke dit åndedræt. Helene oplever en meget stor tilfredshed ved at undervise og se, hvordan hendes elever udvikler en helt ny kropsbevidsthed, holdning og selvtillid gennem yoga, eller bare har muligheden for at geare ned og trække vejret i en travl hverdag.

Mere om Helene

Helene er født med en meget stor interesse for andre mennesker og andre menneskers livsverdener. Dette førte til, at hun oprindeligt uddannede sig til antropolog med speciale i det medicinske og sundhedsantropologiske felt, og hun har i den forbindelse rejst verden rundt og boet i en række forskellige lande, indtil hun mødte sit livs kærlighed i en alder af 27 år og besluttede sig for at slå sig ned i Danmark.

Hun har i 13 år arbejdet med udvikling og store forandringsprocesser indenfor social- og sundhedsområdet – med sundhedsfremme og forebyggelse, psykiatri og voldsforebyggelse i kommune, stat og styrelse. I dag er Helene beskæftiget på fuld tid i Indre ro.

Helene har selv oplevet at være stresset, at være på den forkerte kurs både personligt og karrieremæssigt, gennemlevet dyb sorg, omprioriteret og har truffet valg om store livsændringer, også valg, der var meget smertefulde, selv om de var rigtige. I denne proces har terapi, hypnose, yoga, meditation og personlig udvikling været centrale for Helenes forandring og for hendes evne til at lytte til og stole på sig selv.

Helene oplever de fleste dage med meget mere ro end tidligere, fyldt med energi og glæde, og selv om hun kan have en dårlig dag, som alle andre, vil hun kalde sig selv noget så anti-jantelovs-agtigt som – stort set – lykkelig.

Lysten til både at fastholde og give gaven videre til andre er Helenes baggrund for, at hun har uddannet sig til terapeut og yogalærer. Helene er således hverken frelst eller frelser, men ser sig selv som en guide, der tilbyder at guide dig mod mere ro, overskud og livsglæde, hvad enten dette er fysisk eller psykisk.

Helene Lysekilde fra Indre ro
Helene Lysekilde fra Indre ro
Hypnose terapi med angst, smerter, selvværd og selvtillid hos Helene Lysekilde hos Indre ro Odense
Medlem af FadP
Master Hypnoterapeut
NLP Master Practitioner
Medlem af DAKOBE