GENRE

Yin, Hatha, Blid

SPILLETID

31.37

KATEGORI

Video

UNDERVISER

Lise Bach

LOG IND

Se hele indholdet

VÆR MED

Indre ro medlemsunivers

Yoga for piriformis syndrom

Smerter i baller, hofter og ben, triggerpunkt bold

Intro:

Velkommen til Indre ro ONLINE og yoga med Lise Bach . Vil du lindre dine smerte forbundet med Piriformis syndrom? Så er denne yogavideo til til dig.

Piriformis er en muskel i bækkenet. Den har sit udspring fra korsbenet, den trekantede knogle i bunden af ryggen. Musklen passerer ud gennem bækkenet og fæster på ydersiden af lårbenet.

Når musklen spændes, roteres hofteleddet udad. Musklen hjælper også med at bøje i hofteleddet. Ømhed og smerter fra balde, som kan blive værre, når du sidder ned. Smerten kan opleves som ”dybt i balden”, omkring sædeknuden, som lændesmerter og/eller ondt i hoften og ned i benet.

Kom godt i gang: Vi skal bruge 2 triggerpunktsbolde (tennisbolde)

Yoga for piriformis syndrom

Emne: smerter i baller, hofter og ben, triggerpunkt bold

Symptomer

Ømhed og smerter fra balde, som kan blive værre, når du sidder ned. Smerten kan opleves som ”dybt i balden”, omkring sædeknuden, som lændesmerter og/eller ondt i hoften og ned i benet.

Ud over at have ondt i ballen, kan der være en oplevelse af udstråling af større eller mindre grad med smerter ned i benene. Og det er fordi en kontrakt piriformis muskel kan trykke på ischias nerven, som springer ud fra de nederste lændehvirvler i dens forløb ned gennem bagsiden af benet går den enten under eller gennem piriformis musklen, og kan derfor give udstrålende smerter ned i benet.

Piriformissyndromet forværres som regel ved belastning som f.eks. gang eller løb, siddene i hug, eller hvid du sidder med en pung i baglommen når du kører bil.

Udspænding af Piriformis musklen giver typisk lindring med varierende holdbar effekt.

Tip: Det er vigtigt at skelne mellem iskas symptomer, da de både kan komme fra en diskus prolaps eller protusion. Fra triggerpunkter i ballemusklerne eller fra piriformis musklen. I dag skal vi arbejde med piriformis musklen, og hvis du er i tvivl om du har en nerverodspåvirkning i lænden, bør du kontakte din læge.

Hvorfor Yin yoga?

Yin yoga er yoga for restitution, healing og ro. Du møder dybe stræk og lader tyngdekræften trække i kroppen. Du skaber fornyet gennemstrømning af livsenergien, også kaldet prana eller chi. Yin yoga arbejder også med dine muskler og ledbånd, samt dit bindevæv

Smagsprøve

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Persondata.
I Accept