GENRE

Yin, Hatha, Blid

SPILLETID

31.37

KATEGORI

Video

UNDERVISER

Lise Bach

LOG IND

Se hele indholdet

VÆR MED

Indre ro medlemsunivers

Yoga for piriformis syndrom

Smerter i baller, hofter og ben, triggerpunkt bold

Intro:

Velkommen til Indre ro ONLINE og yoga med Lise Bach . Vil du lindre dine smerte forbundet med Piriformis syndrom? Så er denne yogavideo til til dig.

Piriformis er en muskel i bækkenet. Den har sit udspring fra korsbenet, den trekantede knogle i bunden af ryggen. Musklen passerer ud gennem bækkenet og fæster på ydersiden af lårbenet.

Når musklen spændes, roteres hofteleddet udad. Musklen hjælper også med at bøje i hofteleddet. Ømhed og smerter fra balde, som kan blive værre, når du sidder ned. Smerten kan opleves som ”dybt i balden”, omkring sædeknuden, som lændesmerter og/eller ondt i hoften og ned i benet.

Kom godt i gang: Vi skal bruge 2 triggerpunktsbolde (tennisbolde)

Yoga for piriformis syndrom

Emne: smerter i baller, hofter og ben, triggerpunkt bold

Symptomer

Ømhed og smerter fra balde, som kan blive værre, når du sidder ned. Smerten kan opleves som ”dybt i balden”, omkring sædeknuden, som lændesmerter og/eller ondt i hoften og ned i benet.

Ud over at have ondt i ballen, kan der være en oplevelse af udstråling af større eller mindre grad med smerter ned i benene. Og det er fordi en kontrakt piriformis muskel kan trykke på ischias nerven, som springer ud fra de nederste lændehvirvler i dens forløb ned gennem bagsiden af benet går den enten under eller gennem piriformis musklen, og kan derfor give udstrålende smerter ned i benet.

Piriformissyndromet forværres som regel ved belastning som f.eks. gang eller løb, siddene i hug, eller hvid du sidder med en pung i baglommen når du kører bil.

Udspænding af Piriformis musklen giver typisk lindring med varierende holdbar effekt.

Tip: Det er vigtigt at skelne mellem iskas symptomer, da de både kan komme fra en diskus prolaps eller protusion. Fra triggerpunkter i ballemusklerne eller fra piriformis musklen. I dag skal vi arbejde med piriformis musklen, og hvis du er i tvivl om du har en nerverodspåvirkning i lænden, bør du kontakte din læge.

Hvorfor Yin yoga?

Yin yoga er yoga for restitution, healing og ro. Du møder dybe stræk og lader tyngdekræften trække i kroppen. Du skaber fornyet gennemstrømning af livsenergien, også kaldet prana eller chi. Yin yoga arbejder også med dine muskler og ledbånd, samt dit bindevæv

Smagsprøve