Min rejse ud af det spirituelle skab (del 2) – Nu er det spirituelle bare en del af det hele. (Se del 1 af bloggen her). 

Efter de begivenheder, jeg fortalte om i første del af denne blog, anede jeg ikke, hvad jeg skulle med mit liv. Jeg startede med at tage orlov ”fra verden” i et år. Kort efter flyttede min mand og jeg til Odense, hvor jeg blandt andet begyndte at undervise lidt i yoga – bare sådan for sjov. På min rejse til Indien havde jeg jo allerede gennemført den første del af det, der sidenhen skulle blive til mange yogalæreruddannelser… og der gik da heller ikke længe, inden jeg rejste til Indien igen og igen. Jeg rejste endda på silence retreat i en hel måned. Og når jeg var hjemme, sov og sov og sov jeg. Jeg skulle bare have den tid, der var nødvendig for at finde mig selv igen, kunne jeg mærke.

Livet mellem livene

Jeg læste på et tidspunkt Michael Newtons bog ”Livet mellem livet”. Den handler om sjælens udødelighed og om, hvad sjælene laver ”mellem livene”. Og om, hvordan sjælen reinkarnerer i liv efter liv efter liv.  Jeg var fuldstændig i trance, da jeg læste bogen. Det føltes ligesom mit første møde med yogaen (se blog 1). Jeg følte, at jeg var med på rejsen mellem livene, mens jeg læste om det. Jeg så det for mig, og jeg mærkede det inden i. Jeg VIDSTE, at der havde jeg været før! Det gav så meget mening for mig. Og så tiltalte det ”akademikeren i mig”, at Newton var psykolog og forsker. Og at han havde forsket i årevis og mente, at han havde bevist, at livet mellem livene er et faktum.

DET VAR DET, JEG SKULLE

Efter jeg havde læst Newtons bog, følte jeg mig overbevist om, at jeg også skulle arbejde med at guide folk til hhv. tidligere liv og livet mellem livene ved hjælp af hypnose… Det eneste problem var, at vejen var LANG. Først skulle jeg uddanne mig som hypnoterapeut eller psykoterapeut. Derefter skulle jeg lære at guide folk til tidligere liv. Først når jeg havde opnået disse kompetencer, kunne jeg dykke ordentligt ned i ”livet mellem livene”.  Der var i hvert fald ingen anden vej, hvis jeg ville tage en af de uddannelser, jeg fandt seriøse, og som jeg derfor overvejede.

ER det nu rigtigt? Tidligere liv og livet mellem livene

Min første oplevelse med livet mellem livene blev dog lidt skuffende. Jeg havde jo oplevet det hele, da jeg læste bogen, så jeg forventede …? jeg ved ikke hvad. Og der skete da også en masse i den ”Livet mellem livet”-terapisession, jeg bookede, kort efter jeg havde læst bogen. Men bagefter var jeg i tvivl, om det nu bare var noget, jeg ”fandt på”. Jeg havde også booket en rejse til et tidligere liv hos en anden terapeut, den første af mange rejser. Jeg besøgte et liv i England i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Jeg var en mandlig og homoseksuel kunstner. Og rejsen var fyldt med detaljer om blandt andet huse, venskaber og mit livs kærlighed – det hele stod klokkeklart for mig.

Hvordan ved vi, at det er rigtigt?

Jeg har læst masser af bøger, videnskabelige studier, nærdødsstudier osv. Nogle af studierne er beskrevet af skeptikere, andre af forskere, som argumenterer for, at de har bevist, at mennesker lever videre efter døden (se evt. litteraturlisten til sidst i dette indlæg). Grunden til at jeg læste om alle disse studier var, at jeg SÅ gerne ville vide, at det nu også var SANDT, det jeg oplevede – sådan objektivt set. Det var nok den gamle forsker-del i mig, der var på spil, for jeg kunne vel ikke tillade mig at bruge så meget tid på noget, hvis det nu ikke var sandt. Eller kunne jeg …?

Indre ro yogarejse Grækenland

Masser af fakta

I min første oplevelse med tidligere liv var jeg meget optaget af fakta, fx navnet på en kostskole, jeg gik på i England. Og jeg var især opsat på at finde ”beviser”. Skolen fandt jeg efterfølgende. Min store kærlighed i mit tidligere liv var den samme som i mit nuværende liv. Han hed Peter (dengang), og længe efter kom jeg i tanke om, at min gudmor (som også var med i det tidligere liv) altid kaldte min nuværende mand for Peter, da hun blev gammel og dement …

Men altså:

Selv om rejsen både gav mig detaljer, tegn og forklaringer – og selv om kostskolen rent faktisk viste sig at eksistere, så beviste det jo ikke noget. Sådan rigtigt. Der kunne jo være andre forklaringer. Og selv i forskningen er det relativt sjældent, at man konkluderer noget endegyldigt: i stedet er konklusion ofte noget i stil med, at ”det kunne pege på xxxx, men der er behov for mere evidens på området”…

Ny plan

Selv om jeg ikke HELT kunne bevise, at ”det spirituelle” var lige så virkeligt, som det føltes, så havde jeg nu en ny plan – og den føltes SÅ rigtig. Jeg skulle fortsat være akademiker, men jeg skulle kombinere det med en spirituel karriere. 50/50, det var min plan. 50% analytisk og logisk arbejde og 50% arbejde med yoga og spirituel hypnose i en selvstændig virksomhed. Virksomheden var godt nok ikke oprettet endnu, men jeg havde fundet den uddannelse, som skulle give mig de kompetencer, jeg havde brug for. Nu manglede jeg bare akademikerjobbet.

Bestil og modtag

På et clairvoyance-kursus lærte jeg at give meget specifikke bestillinger til ”universet”. Jeg bestilte derfor en hjælper, som fik en liste med en meget præcis beskrivelse af det akademikerjob, jeg kunne tænke mig. Listen indeholdt 10 punkter, og få uger senere fik jeg præcis det job i staten, jeg havde bestilt. Hele ønskelisten var opfyldt til punkt op prikke: en fantastisk chef, kollegaer, som jeg VIRKELIG var på bølgelængde med, og meget mere. Det var den første – men langt fra den sidste – af den slags vellykkede ”bestillinger”. Tak!

Ud af det spirituelle skab

Jeg elskede mit nye job. Og jeg var for første gang åben omkring mine ”spirituelle interesser”. Jeg fortalte, hvad jeg oplevede og troede på, og mine overbevisninger og oplevelser var ikke længere beskyttet af mit mentale skilt med ”Privat – ingen adgang”. Det VILDESTE var til gengæld, at Styrelsen, hvor jeg arbejdede, viste sig at bugne med folk, der havde spirituelle interesser ligesom mig! Det havde jeg overhovedet ikke forventet…

Masser af mennesker er åbne overfor det spirituelle

Den ene af mine kollegaer talte med engle, en anden kunne se sine hjælpere, som altid var med på råd. Og endnu en blev siden håndlæser og politiker og fortsatte samtidig med sin karriere hos Staten. Der var selvfølgelig også kollegaer, der ikke var spirituelt åbne. Den ene fik ligefrem røde knopper af alt, der var ”alternativt” – og hun jokede fx med, at det mest alternative, hun ville være med til, var ”vegansk rødvin” Der var plads til os alle, og jeg følte mig virkelig på rette hylde. Fordi jeg selv var åben, åbnede verden sig også for mig – og det gjorde min hverdag meget rigere og mere meningsfyldt.

Indre ro blev til

Et par år senere åbnede jeg Indre ro. Og efter få måneder kunne jeg mærke, at jeg skulle gå ”all in”. Altså sige farvel til en traditionel akademisk karriere og goddag til livet som selvstændig iværksætter på fuldtid. Det har jeg ikke fortrudt ét eneste sekund. Da jeg begyndte at arbejde som terapeut, blev jeg til gengæld klar over, at ”det spirituelle” skulle fylde mindre end planlagt. Blandt andet det med at guide folk til tidligere liv og livet mellem livene – selv om det var det, jeg gerne ville arbejde med i udgangspunktet, da jeg startede på min uddannelse til hypnose psykoterapeut.

At hjælpe mennesker ”hjem”

Det er altid spændende for mig at rejse til tidligere liv og til livet mellem livene. Men det virkelig meningsfyldte for mig er ikke en bestemt metode. Det er derimod at hjælpe mine klienter hjem i sig selv, uanset hvad deres udgangspunkt er, uanset hvad de tror på, og om de er spirituelt anlagte eller mere ”jordnære”. At være tro mod sig selv – og at tro på sig selv og leve uden frygt – er noget af det mest dyrebare, jeg kender til. Ikke mindst af de grunde, som jeg allerede har været inde på i del 1 af denne blog.

Nu er det spirituelle bare en del af det hele

Det ”spirituelle” – inklusive yogaen i sin traditionelle form – tiltrækker mig stadig. Men nu er det ”bare” en del af hverdagen for mig Og når det kan hjælpe mennesker med at finde svar og fred, er det et fantastisk middel, som jeg anvender med stor glæde i mit arbejde. Jeg er til gengæld blevet ligeglad med, om det kan verificeres objektivt og videnskabeligt. Debatten omkring dette er fortsat livlig – og deler vandene. Jeg kan undre mig over, hvor meget det generede mig engang, at mine egne oplevelser ikke kunne verificeres – i traditionel forstand. Nu ved jeg med mig selv, at jeg oplever det, jeg oplever. Det er nok. Desuden har jeg været vidne til dybe og vedvarende forandringer hos mine klienter på baggrund af de svar, de har fået i spirituel hypnose – og i det hele taget.

Indre ro yogarejse Grækenland

Livet uden for det spirituelle skab

Jeg bruger selv mine oplevelser til at få svar og til at mærke, hvad der er rigtigt for mig. Det giver dyb mening for mig, og derfor er det sandt. Jeg er guidet af mine sanser og min intuition – i mit arbejde, og i det hele taget. Så på den måde er det spirituelle blevet en del af min hverdag, det hedder bare ikke ”det spirituelle” længere inde i mit hoved.  Jeg er virkelig taknemmelig over de døre, som yogaen, spirituel hypnose og ”det spirituelle” i det hele taget har åbnet for mig. Jeg føler mig hjemme, der hvor jeg hører til, på rette hylde – uden for skabet – hvad det så end betyder… Og jeg er dybt taknemmelig over, at jeg så ofte har den ære at hjælpe andre på deres livsrejse – og med at finde hjem.

Tak fordi du læste med!

Dette var 2. del af min fortælling om min egen rejse ud af det spirituelle skab – se 1. del her. Jeg håber, at min rejse har inspireret dig på de punkter, hvor lige netop du havde behov for inspiration.

Helene Lysekilde - Illustration af Helle Lang

Links

Se podcast med Bodil

Se podcasts med Joan

Vil du lave yoga online med mig?

Vil du guides i hypnose (lydbøger) af mig?

Vil du rejse til tidligere liv med mig?

Vil du med på yogarejse med mig?

Lær at lave selvhypnose med mig   

 

 

Litteratur:  Spændende læsning om det spirituelle

En masse fantastiske bøger har hjulpet mig på min rejse ”ud af det spirituelle skab” og hjem i mig selv.

Du får lige en liste med nogle af mine favoritter:

Psykolog Michael Newton:

  • Sjælerejser
  • Erindringer om sjælerejser
  • Livet mellem livene

Psykiater Brian L. Weiss

  • Mirakler sker – den healende kraft i erindringer om tidligere liv. 96 beretninger
  • Kun kærligheden varer ved. En beretning om to sjæles genforening
  • Den samme sjæl i mange kroppe

Deepak Choppa

  • Det evige liv

Jeffery Long og Poul Perry

  • Efter livet. Den nyeste viden om nærdødsoplevelser. Bevis for livet efter døden

Læge Jeffery Long har i over 35 år indsamlet viden om nærdødsoplevelser. Han er ophavsmand til verdens største database (etableret i 1998) om undersøgelser om eller af? nærdødsoplevelser, og han argumenterer for, at han har bevist, at der er liv efter døden, bl.a. fordi det, som folk oplever i forbindelse med nærdødsoplevelser og genoplivning, er det samme verden over.  Se: https://www.nderf.org

Joe H. Slate

  • Beyond Reinkarnation: Experience Your Past Lives & Lives Between Lives

Jeg bruger blandt andet Slates metode til at guide mig selv i selvhypnose for at opleve tidligere liv og Livet mellem livene. Jeg vil dog anbefale, at du kun guider dig selv i spirituel hypnose, hvis du har rejst til tidligere liv mange gange, er vant til at arbejde med dig selv og er vant til at anvende selvhypnose.