Helene Lysekilde fra Indre ro

Nålefobi kan behandles…

Kæreste du

Har du (også) en nålefobi? Du er ikke alene! Og det er noget, der let kan behandles med hypnoterapi og neuropsykoterapi. Vidste du det? Ellers kan du læse videre i denne blog!

Det er så mærkeligt, som nogle ting er i sæson! Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan. Men på bestemte tider af året vælter det ind med klienter med bestemte problemstillinger som fx eksamensangst og flyskræk. Det giver måske mere mening, at disse fobier har sæson. Men lige nu oplever jeg altså, at det er sæson for nålefobi.

Nålefobi Odense

Og hvad er så en nålefobi?

En nålefobi er en angst forbi. (Læs mere om hhv. angst HER og fobier HER.) En nålefobi er en overdreven frygt for at få taget blodprøver, få drop eller få en vaccine. Nogle frygter at blive dårlige og besvime. Andre frygter kontroltab. Andre igen har haft dårlige oplevelser med at blive stukket, som sidder fast i nervesystemet og det ubevidste sind. Det gør, at de reagerer med angst ud fra fortidens erfaringer. Nogle er faktisk aldrig blevet stukket eller har haft dårlige oplevelser, men frygter smerte og ubehag. For nogle er det et meget stort problem, fordi de ofte skal stikkes, er gravide og har en fødsel forude. Eller fordi de skal opereres. Eller fordi de selv arbejder i sundhedsvæsenet og skal kunne stikke andre – og frygter at besvime.

Er det højsæson for nålefobi?

I sidste uge var jeg hos lægen for at få taget en blodprøve. Jeg spurgte, om de for tiden havde mange med skræk eller angst for at blive stukket! Hun svarede, at det var pudsigt, at jeg spurgte, for der havde lige været en hel håndfuld unge piger med nålefobi.

Få hjælp med din nålefobi

De fleste, der henvender sig med nålefobi, er unge piger. Men der er også mænd og kvinder i alle aldre – det er dog lige nu højsæson for de unge piger med nålefobi…

Det er ofte let at arbejde med. Hvis problemet er et isoleret problem – dvs. at det ikke bunder i fx almen angst, lavt selvværd mv. – tager det ofte kun 1-3 gange.

Velkommen – jeg glæder mig til at hjælpe dig videre

Varme hilsener,

Helene Lysekilde

Helene Lysekilde fra Indre ro

Helene Lysekilde terapeut
hos Indre ro

LINKS

Læs mere om hypnoterapi

Læs mere om neuropsykoterapi

Læs mere om angst

Læs mere om behandling af fobi

Bange for at blive stukket af nåle?
Hypnose og terapi hos Indre ro
Hypnoterapi hos Helene Lysekilde Indre ro
Certificeret master Hypnoterapeut fra Hypnose Skolen
Certificeret master NLP Practitioner fra Hypnose Skolen
Medlem af foreningen FADP