GENRE

Yin Yoga

SPILLETID

45.18

KATEGORI

Video

UNDERVISER

Helene Lysekilde

LOG IND

Se hele indholdet

VÆR MED

Indre ro medlemsunivers

Hovedpineforløsende Yin yoga

Hovedpineforløsende Yin yoga – Spændingshovedpine, skuldre og nakke, hovedpine

Intro:

Velkommen til Indre ro ONLINE og yoga med Helene Lysekilde. Vil du dyrke yummi Yin yoga og slippe spændinger i hoved, skuldre og nakke? Så er denne yogavideo til dig.

Dette er yogaprogrammet til dig, der har spændingshovedpine, spændinger i skuldre og nakke – eller dig, der bare har lyst til at give slip i dit hoved og dine skuldre. Ud over Yin stillinger vil du møde blid hovedbundsmassage, tapping og stimulering af akupressurpunkter. Vi slutter med en kort muskelafspændende afslapning på ryggen.

Ahhhhhhh…

Tip:

Du skal bruge en yogaklods eller en tyk bog eller to.

Hovedpineforløsende Yin yoga

Emne: Spændingshovedpine, skuldre og nakke, hovedpine

Hvorfor lave Yin yoga?

En vej til at slippe dybe spændinger er ved at tappe ind i Yin yogaen. Her afslapper vi kroppen og dermed sindet. Hvis du har svært ved at slappe af på andre måder, så kan yin yoga være en meget effektiv vej. Vi bruger yogastillingerne og kroppen til at være i nuet. Vi slipper smerter og spændinger. Yogastillingerne holdes længere end ellers i lange passive stræk, hvor man lader tyngdekraften trække i og modtage kroppen.

Det fornyer gennemstrømningen af livskraft, energi, chi og prana. Yin yoga handler ikke om at komme ind i stillingerne eller opnå et bestemt resultat. Men derimod om at bruge stillingen til at komme ind i kroppen med venlighed og omsorg for sig selv.

Mere om programmet 

I dette Yin program arbejder vi med overkrop, skuldre, nakke, hoved og arme.  På engelsk bruger man ofte udtrykket “it´s a pain in the neck” (”det er en smerte i nakken”) om sine udfordringer. Dette lille ordsprog siger noget om kroppen, og om skuldrene og nakken. Nemlig, at vi ofte bærer fysiske (og psykiske) byrder i vores skuldre og nakke.

Helt konkret spænder vi ofte i skuldrene og nakken og trækker skuldrene op til ørene, når vi møder udfordringer. Vi spænder på samme måde, når vi sidder fordybet i samme arbejdsstilling i timevis. Dette er desværre også opskriften på spændingshovedpine. Dette Yinprogram smelter spændingerne ud af dine skuldre, dit hoved og din nakke.

Kom godt i gang

Lav en dejlig kop te. Rul yogamåtten ud og sæt dig godt til rette. Rigtig god fornøjelse.

Mere yoga og meditation med Helene Lysekilde?

Velkommen på Indre ro yoga retreat (retræte) eller yogaweekend 

Smagsprøve

Lise & Helene fortæller om medlemsuniverset