GENRE

Yin yoga, Blid yoga

SPILLETID

11.29

KATEGORI

Video

UNDERVISER

Helene Lysekilde

LOG IND

Se hele indholdet

VÆR MED

Indre ro medlemsunivers

Find ro med væg Yin

Find ro med væg Yin – “Væg Yin, ro, gear ned, stress, god nat, søvnbesvær”

Intro:

Velkommen til Indre ro ONLINE og yoga med Helene Lysekilde. Har du brug for ro, eller døjer du med søvnbesvær? Så er denne video til dig. Dette program indeholder en enkelt stilling, som gearer nervesystemet ned og giver ro. Lav programmet når som helst, du ønsker ro, fx lige før sengetid eller hvis du har søvnbesvær. Du skal bruge en pude til programmet.

Tip: Du kan lave denne yogastilling i din seng, hvis din seng står ind til en væg – også hvis du vågner midt på natten. Stillingen gør dig meget afslappet (ADVARSEL = kan være vanedannende).

Find ro med væg Yin

Emne: Væg Yin, ro, gear ned, stress, god nat, søvnbesvær

Hvorfor Yin yoga
Yin yoga er yoga, der hjælper dig ned i gear. Det er en yogametode, du kan bruge, når du ønsker at gå fra aktivitet til passivitet. Det giver et skift i nervesystemet fra ”fight or flight” til ”rest and digest”.  Derfor virker Yin og især viparita karani mudra, som vi laver her, godt mod stress og søvnbesvær. Det er desuden en dejlig indledning til en god nattesøvn.

Mere om programmet
Her laver vi bare en enkelt omvendt stilling op ad en væg, med en pude eller yogapølle under bagdelen. Omvendte yogastillinger er stillinger, hvor vi har vores hoved under vores hjerte. Det øger blodcirkulationen til hovedet og aktiverer receptorer i hjernen, som giver ro.

Du får ekstra ro, når du – som her – laver omvendte stillinger op ad en væg, fordi du ikke skal bruge energien på at holde kroppen på samme måde som i en aktiv fritstående viparita karani. Viparita karani er den stilling, som vi laver her i støttet form. Stillingen i støttet form, kaldes også viparita karani mudra. Den er god mod stress og søvnbesvær. Den hjælper dig til en god nats søvn, og den giver øget ro.

Kom godt i gang
Lav gerne stillingen i din seng, lige inden du skal sove. Du kan putte hovedpuden under bagdelen og lægge dynen op under fødderne. Eller du kan lave stillingen i din seng midt på natten, hvis du oplever uro eller ikke kan sove. Du kan selvfølgelig også sagtens lave stillingen på din yogamåtte. Gab. Sov godt.

Elsker du Yin yoga?

Du er velkommen på Indre ro retreat (retræte), weekend eller yogarejse med Helene Lysekilde

Smagsprøve

Lise & Helene fortæller om medlemsuniverset