GENRE

Blid Hatha Yoga

SPILLETID

9:31

KATEGORI

Video

UNDERVISER

Helene Lysekilde

LOG IND

Se hele indholdet

VÆR MED

Indre ro medlemsunivers

Hatha – Øjenyoga

Øjenyoga – Bedre syn, øjne, spændingshovedpine, kontoryoga, korte programmer

Intro:

Velkommen til Indre ro ONLINE og yoga med Helene Lysekilde. Er dine øjne trætte eller overanstrengte? Så send masser af kærlighed til øjnene med denne yogavideo.

Øjnene bliver udsat for mange spændinger. Det belaster dem og kan føre til træthed og hovedpine. Dette program styrker og smidiggør dine øjne. Programmet kan forebygge og afhjælpe  spændingshovedpine. Programmet er også godt at lave for at styrke synet.

OBS: Sørg for at sidde med dæmpet belysning, når du laver programmet. Undgå at sidde steder, hvor der er mange forstyrrelser inden for dit synsfelt.

Tip: Lav programmet fast for at få effekt – gerne flere gange om ugen. Programmet kan laves på kontorstolen.

Øjenyoga

Emne: Bedre syn, øjne, spændingshovedpine, kontoryoga, korte programmer

Hvorfor Blid Hatha yoga?

I blid Hatha yoga kan de fleste være med. Hatha yoga er klassisk yoga fra Indien. Det er en yoga, der giver styrke, ro og velvære. Yogaen kan også fungere som ”yogaterapi”, dvs. have et mere terapeutisk sigte. Det har vi her, hvor vi har et ønske om at forebygge spændingshovedpine og at styrke øjnene og synet. Hatha yoga skaber balance, giver styrke og ro. I Hatha yoga arbejder vi med øvelser, åndedræt og med at være i nuet.

Hvorfor lave yoga for dine øjne? 

Øjnene er det sanseorgan, som konstant bringer indtryk til sindet. Øjnene er hele tiden i aktivitet om dagen og om natten, mens du drømmer. Når du koncentrerer dig og arbejder, belaster du øjnenes muskler og dit syn. Øjnene kan således indeholde mange spændinger. Dette kan belaste dine øjne og føre til træthed og hovedpine. Programmet styrker, smidiggør og afspænder dine øjne. Den indledende og afsluttende øvelse giver desuden dyb afspænding til øjnene.

Kom godt i gang

Du kan lave programmet på yogamåtten eller på en stol. Du kan også lave programmet midt på arbejdsdagen for at give øjnene en pause.

Nysgerrig efter mere yoga?

Du er velkommen på Indre ro yoga retreat, weekend eller yogarejse med Helene Lysekilde

Smagsprøve

Lise & Helene fortæller om medlemsuniverset