GENRE

Hatha Yoga

SPILLETID

10.13

KATEGORI

Video

UNDERVISER

Helene Lysekilde

LOG IND

Se hele indholdet

VÆR MED

Indre ro medlemsunivers

Godnat Hatha

Godnat – Hatha ” Ildelementet, de 5 elementer, søvnløshed, bedre nattesøvn, tankemylder”

Intro:

Velkommen til Indre ro ONLINE og yoga med Helene Lysekilde. Døjer du med søvnproblemer og søvnløshed? Oplever du tankemylder, som gør det svært at sove? Så er denne video til dig.

Når hovedet er fyldt med tanker, og du er “tændt”, så modvirker det din mulighed for at geare ned og falde i søvn. Dette program dæmper og flytter energien fra hovedet, så du kan finde ro i kroppen og sove.

OBS: Programmet findes også med samme principper i en Yin version. Den hedder “Godaften og godnat”.

Tip: Lav dette yogasæt lige inden du skal sove – eller lav det midt på natten, hvis du ikke kan sove. Gå efterfølgende i seng igen. Gab. Godnat og sov godt.

Godnat – Hatha

Emne:  Ildelementet, de 5 elementer, søvnløshed, bedre nattesøvn, tankemylder

Hvad er Hatha yoga?

Hatha yoga er klassisk yogaform, som anvender yogastillinger, åndedræt og træning af nærvær og opmærksomhed.

Hvorfor Hatha yoga på denne måde?

I denne yogavideo arbejder vi med at få ”ildelementet” beroliget. Forestil dig, at ilden er steget dig til hovedet, men at du flytter den til arme og mave, hvor din indre ild kan brænde støt og roligt, så du kan geare ned i både hovedet og kroppen.

I det traditionelle 5 elementer perspektiv er uro og tankemylder tegn på, at ildelementet er ude af balance. Det gør det svært – måske næsten umuligt – at sove. For meget indre ild er tegn på, at det aktive nervesystem (kamp og flugt responsen) er dominerende. For at kunne falde i søvn og sove må nervesystemet skifte gear. Vi er derfor nødt til at skifte til det rolige parasympatiske nervesystem, som fremmer fordøjelse, healing, ro, restitution og søvn.

I dette korte Hatha program arbejder du især med ildelementet og ildens energikanaler, som løber i armene og forbindes til organerne hjerte og tyndtarm.  Ildelementet forbindes desuden til energikanaler for  hjertesækken og immunforsvaret (også kendt som trevarmer). Ilden, agni, er også forbundet med navlecenteret. Yogasættet slutter med en introvert stilling, der fremmer vandelementet, som står for ro og healing.

Kom godt i gang

Programmet indeholder tre centrale øvelser, som vi gentager to gange. Du kan gentage programmet så mange gange, du har brug for.

Vil du lave mere yoga med Helene Lysekilde?

Du er velkommen på yoga retreat, weekend eller yogarejse med Indre ro

Smagsprøve

Lise & Helene fortæller om medlemsuniverset