Kæreste du
Vil du smage en magisk rødbedemarmelade fra Marokko – delt mellem mødre og døtre i generationer, så læs videre.
Du kan lave marmeladen året rundt. Selv lavede jeg den for at hjælpe julestemningen på vej, da jeg fik jeg lyst til at smage på magiske Marokko. Og hvorfor ikke dele smagen med dig her i min blog????
Liflige marmelader
Jeg spiser meget sjældent tilsat sukker, men med disse liflige marmelader (marokkansk rødbedemarmelade og appelsinmarmelade) gør jeg en undtagelse
Jeg havde aldrig lavet marmelade, før jeg lavede disse 2 marmelader første gang, men det lykkedes – ikke mindst til min mands store glæde.
Måske vil du – hvis du tidligere har været med mig på 1001 nats yogaeventyr i Marokko – genkalde dig yogamagi, hjerterum samt vores overdådige morgenbuffet.
Hvis du ikke har været med, kan du alligevel lade dine sanser pirre, lukke dine øjne og tage en bid af magiske Marokko.
Jeg spiser meget sjældent tilsat sukker, men med disse liflige marmelader gør jeg en undtagelse.
Så nej, jeg er ikke blevet madblogger, men once in the blue moon skal man prøve noget nyt
Jeg ringede lige til franske Héléne, min navnesøster og ejer af Atlas Kasbah. I videoen (til højre) introducerer hun rødbedemarmeladen til dig med sin søde stemme.
Hør Héléne fra Atlas Kasbah præsentere opskriften her
Opskriften på rødbedemarmelade
Du skal bruge
- 1 kg rødbeder
- 800 gram flormelis eller sukker (jeg brugte kokossukker. Det er noget pjat, men det føles lidt sundere)
Sådan gør du – rødbedemarmelade
- Skær rødbederne i små stykker og kog dem i en gryde, til de er møre.
- Blend de kogte rødbeder, indtil du får en mos.
- Hæld mosen tilbage i en gryde og tilsæt flormelis/sukker og lad gryden stå på lavt blus, mens du jævnligt rører i blandingen.
- Blandingen skal koges i mindst en time.
Slut: lad marmeladen køle af. Kom den til sidst i en krukke og stil den i køleskabet.
Brug marmeladen på brød, ost eller i pandekager. Jeg googlede en opskrift på veganske glutenfri bananpandekager – det var superlækkert. YUM.
Bonus rødbedemarmelade-video
Héléne fra Atlas Kasbah må være blevet så glad for, at jeg deler dele opskriften med dig i min blog, for hun sendte efterfølgende denne video som en ekstra gave – for at gøre det superlet for dig.
Bonus rødbedemarmelade-video: Se Atlas Kabahs søde og lidt generte berberkok demonstrere fremgangsmåden for dig på det lokale berbersprog.
Vores morgenbuffet på Atlas Kasbah – rødbedemarmeladen er en del af buffeten
Mit lille juleprojekt – rødbedemarmelade til venstre
Jeg spiste marmeladen med veganske glutenfri bananpangekager. YUM
Så er det bare på med forklædet og gå i gang
Tag med på yogaeventyr i Marokko og spis den autentiske rødbedemarmelade
Prøv også Dreamy appelsinmarmelade fra Atlas Kasbah
Varme hilsener,
Helene fra Indre ro
Vores skønne værter på Atlas Kasbah – Héléne og Hassan