I Yin yoga er vi langsomme, stille, mindfulde og accepterende. Helene Lysekilde guider dig i Yin yoga som i en mindfulness-meditation med hele kroppen.

Vi bruger yogastillingerne og kroppen til at være i nuet. Det handler ikke om at komme dybest muligt ind i stillingerne eller opnå et bestemt resultat. Det handler derimod om at bruge stillingen til at ”komme ind i kroppen”.

Når vi er til stede i kroppen er vi til stede i nuet – kroppen fungerer sammen med vejrtrækningen som et anker, der gør det muligt for os at være lige her og nu. Det gør det muligt at gå indad og være med det, der er: fx følelser, kropsfornemmelser og åndedræt – uden at vurdere og dømme.

I Yin yoga stimulerer vi også myofascia (bindevæv), ledbånd og sener. Myofascia er en struktur, der går gennem hele kroppen og holder muskler, knogler og organer sammen. Bindevævet har en plastisk karakter, og derfor tager det tid for vævet at give sig, hvilket harmonerer med Yin yogaen, som holdes i lange passive stræk, i modsætning til Yang yoga eller aktiv yoga, som også arbejder med at opbygge muskelstyrke.

Kroppen husker hvad vi har oplevet (inkl. svigt, traumer og lignende). Yin yoga kan hjælpe til at heale, fordøje og forløse følelser, som ellers har ”siddet fast” eller er stagneret i kroppen. Yin yoga siges også at forny gennemstrømningen af livsenergi i energikanaler (meridianer), som løber gennem hele kroppen. Yin yoga har samtidig en dybt beroligende effekt på nervesystemet (det parasympatiske nervesystem, som giver ro og restitution).

Yoga hos Indre ro Odense

I disse yoga-videoer bliver du guidet ind i dybtvirkende yogastillinger, hvor vi bliver passivt i stillingerne og lader tyngdekraften trække os mod jorden. Vi bliver længere i stillingerne end i andre yogaformer. Det lyder måske let, men der er masser at opdage i hver eneste stilling, derfor anvender vi stillingerne og vores praksis som en slags lang meditation.

Det handler således ikke om at komme ind i akrobatiske stillinger eller stræk, men om at bruge stillingerne til at komme ind i koppen og være med det, der er. Med Indre ros Yin-videoer aktiverer vi det parasympatiske nervesystem, hvilket øger ro og giver mulighed for healing og restitution. Med andre ord, Yin hjælper dig ned i gear og genoplader batterierne.

Yin er også dybt følelsesforløsende og hjælper dig til at være med det, der er, med accept og rummelighed. Yin yoga er et slags ægteskab mellem traditionel indisk yoga og traditionel kinesisk medicin.

Det vil i praksis sige, at vi kan anvende og bygge programmerne op om at stimulere specifikke meridianbaner og områder i kroppen med henblik på at forløse blokeringer og skabe bedre mulighed for gennemstrømning af livsenergi i kroppen og til kroppens vitale organer. Det vil fremgå af den enkelte video, hvor vi arbejder eller hvad vi har fokus på.

Velkommen og god fornøjelse med en dybt forløsende yogaform!

Bemærk: Yin er stærkt vanedannende;-).

Er du vil med Yin og vil du mere? Velkommen på yoga retreat med Helene Lysekilde og Indre ro.

Yin Yoga

Bliv medlem for at se hele videoer. Eller læs mere og prøv en gratis Yin klasse med Helene her