Om Helle

Helle Marker (1965) er cand.mag. i Europæisk Etnologi, MBSR-instruktør og yogalærer. Helle er uddannet Hatha yogalærer hos Yoga Vidya-AyurYoga Ashram i Indien og har desuden flere års erfaring med personale- og projektledelse.

Helle videreuddanner sig løbende og har suppleret sin yogauddannelse med en MBSR (Mindfulness-baseret Stressreduktion) uddannelse på master niveau på Dansk Mindfulness Center ved Aarhus Universitet . Hun er desuden uddannet Reiki-healer på niveau 1.

Helles tilgang til Mindfulness-meditation (MBSR) og den klassiske yoga

Helle brænder både for den indiske klassiske Hatha yoga og for Mindfulness-meditation (MBSR). Indenfor meditation følger Helle den amerikanske grundlægger af MBSR-programmet Jon Kabat-Zinn. Han udviklede MBSR-programmet i 1978, og det er siden løbende blevet evidensbaseret.

Programmet indeholder elementer fra Buddhas lære om lidelse, nærvær og koncentration og fra psykologien om adfærdsmønstre, følelser, relationer og tanker. Undervisningen er en vekslen mellem meditation, let yoga og dialog.

Mindfulness-meditation er en metode og livspraksis, som kan hjælpe os til at være mere til stede i nuet, samtidig med at vi øver os i at se egne reaktionsmønstre og vanetænkning. Træningen skulle gerne gøre det lettere at administrere den tid, vi hver især har, og at fokusere på det, vi synes er vigtigt i vores liv. Styrken ved Mindfulness-meditation er at lade øvelserne og den daglige praksis virke af sig selv.

Helle er løbende på retreats og til foredrag for at få inspiration til sin egen praksis og undervisning.

Helle har ligesom Helene Lysekilde været med siden Indre ro åbnede i 2016.

Helle tilbyder 

Du kan møde Helle i Indre ro som guide og underviser hos Indre ro ONLINE, hvor hun blandt andet tilbyder den store ONLINE pakke: Lev i nuet med Mindfulness samt en række lydbøger vedr. mindfulness.

Du kan også møde Helle ved private events og workshops efter aftale samt på retreats – følg med på retreatoversigten.

Fordybelse hos Indre ro
Helle Marker - Indre ro Odense