Nytårs retreat: Hjertets vej 17. - 19. januar 2020

Om Helle

Helle Marker er cand.mag. i Europæisk Etnologi, MBSR-instruktør og yogalærer. Helle Marker (1965) leder Mindfulness-kurserne hos Indre ro og afløser i yoga. Helle tager også ud til virksomheder (SE HER ) og underviser i såvel Mindfulness-meditation (MBSR) som yoga. Helle er uddannet hatha yogalærer hos Yoga Vidya-AyurYoga Ashram i Indien. Helle har desuden flere års erfaring med personale- og projektledelse.

Helle videreuddanner sig løbende og har suppleret sin yogauddannelse med MBSR (Mindfulness-baseret Stressreduktion) Dansk Mindfulness Center ved Aarhus Universitet på master niveau. Desuden er Helle uddannet reiki-healer på niveau 1.

Helles tilgang til Mindfulness-meditation (MBSR)

Helle brænder både for den indiske klassiske hatha yoga og for Mindfulness-meditation (MBSR). Inden for meditation følger Helle den amerikanske grundlægger af MBSR programmet Jon Kabat-Zinn. Han udviklede MBSR programmet i 1978 og det er siden løbende blevet evident baseret.

Programmet indeholder elementer fra Buddhas lære om lidelse, nærvær og koncentration og fra psykologien om adfærdsmønstre, følelser, relationer og tanker– undervisningen er en veksler mellem meditation, let yoga og dialog.

Mindfulness-meditationen er en metode og livspraksis som kan hjælpe os til at være mere tilstede i nuet samtidig med, at vi øver os i at se egne reaktionsmønstre og vanetænkning. Træningen skulle gerne gøre det lettere at administrere den tid, vi hver især har, og at fokusere på det, vi synes er vigtigt i vores liv. Styrken ved Mindfulness-meditationen er at lade øvelserne og den daglige praksis virke af sig selv.

Mindfulness-meditation (MBSR) hos Indre ro

Følger du et meditationsforløb (MBSR) med Helle hos Indre ro, så udfør øvelserne så godt du kan og afgør så først, når kurset er slut, om du synes, det bidrager til at skabe forandring i dit liv. I MBSR programmet arbejder vi med otte grundelementer, som gennemgås og trænes undervejs. Det er ikke-dømmende, tålmodighed, tillid, nybegynder sind, ikke-stræbende, accepterende, give slip og selvdisciplin.

Helle er løbende på retreats og til foredrag for at få inspiration til sin egen praksis og undervisning.

Helle tilbyder 

MBSR – Mindfulness
Yoga – Meditation og kropsbevidsthed 
Foredrag eller workshop om at håndtere stress til virksomheder

 

 

 

Helle Marker - Indre ro Odense