Styrer OCD’en dit liv?

OCD er en angstlidelse, som involverer tvangstanker og -handlinger. Det kan føles som en umulig kamp at bryde med OCD. Men OCD kan behandles, og du kan få det bedre. Har du brug for hjælp?

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en form for angst. OCD omfatter tvangstanker og tvangshandlinger, som man gentager igen og igen. Man føler frygt for, at hvis man ikke gentager dem, så vil der ske noget slemt. Logisk ved man godt, at det ikke er nødvendigt. Men trangen er så stærk, at den er (næsten) umulig at modstå. OCD er nærmest en slags – frygtpræget– afhængighed

Læs mere om OCD HER.

Nogle af de OCD-symptomer, du døjer med, er måske:

 • Angst
 • Tvangstanker
 • Tvangshandlinger
 • Anspændthed
 • Undgåelsesadfærd

Indre ro og Helene Lysekilde står klar til at hjælpe dig, der døjer med OCD.

Via terapi (fx NLP-coaching, hypnoterapi og psykoterapi) undersøger vi årsagen til og hvordan din OCD kommer til udtryk og påvirker dit liv.

Det er vigtigt at tage hånd om OCD. Ellers kan den udvikle sig til at blive mere kronisk. I terapien arbejder vi med at skabe ny tryghed. Vi arbejder roligt og i det tempo, du er klar til at skabe nye støttende vaner, tanker og overbevisninger. Vi kan også forløse gamle oplevelser og traumer, som ligger i dit nervesystem og dit ubevidste sind og fastholder din OCD. På denne måde bliver du mere fri til at leve det liv, du ønsker.

Via terapi og øvelser hjælper jeg dig til at få ro i dit nervesystem og sænke kroppens angstberedskab. Det kan ofte også være gavnligt at arbejde med at styrke dit selvværd og hjælpe din krop og dit sind med at finde og bevare indre ro i hverdagen. Jeg giver dig redskaber og øvelser, du kan anvende i hverdagen, i det omfang du ønsker.

OPLYS venligst, hvis du er i anden behandling for din OCD.
Det er nemlig vigtigt, at behandlingerne hænger sammen og understøtter DIG bedst muligt. 

Jeg har lettere ved at håndtere OCD’en. Jeg lever et mindre regel-præget liv nu. OCD’en flyder faktisk kun når jeg er stresset, og når det sker, føler jeg bedre, at jeg kan håndtere den. Jeg føler mig mere tryg. Jeg stoler mere på min logiske og rationelle sans, og kan se frygten for hvad den er. TAK.

Patrik  – OCD

To typer OCD

Man skelner mellem to forskellige typer OCD. Den ene er domineret af tvangstanker (obsessioner), hvor indskydelser og billeder bliver ved med at dukke op. Den anden type er mere præget af tvangshandlinger (kompulsioner), som ritualer, man føler, at man bliver nødt til at udføre.

Ofte har man en kombination af de to typer.

OCD er en form for angst. Angst består af fire komponenter:

 1. De kropslige symptomer
 2. Angstfølelsen
 3. Tanker og bekymringer, der er relateret til angsten
 4. Adfærd, der søger at mildne eller undgå angsten

Heldigvis er der hjælp at hente. Skal jeg hjælpe dig?

Hvem er jeg?

Jeg hedder Helene Lysekilde (1976) og er indehaver af Indre ro. Jeg er uddannet master hypnoseterapeut og master NLP-coach fra Hypnose Skolen samt uddannet hypnose psykoterapeut fra Psykoterapeut Akademiet. Uddannelsen til hypnose psykoterapeut er en omfattende 4-årig seriøs og grundig uddannelse, der gør mig til specialist i hypnose.

Skolen er med i den eneste psykoterapeutiske registreringsordning hos Styrelsen for Patientsikkerhed (med titlen ”reg. Psykoterapeut”), som administreres af den psykoterapeutiske brancheforening FADP. Dette betyder omfattende krav ift. uddannelse, kvalitet, supervision og egenterapi mv.

Jeg er yogalærer og yogaterapeut samt certificeret til at undervise i Hormonyoga med over 1500 timers uddannelse. Jeg er desuden forfatter og oprindeligt uddannet antropolog.

Jeg har i 13 år arbejdet med udvikling og store forandringsprocesser indenfor social- og sundhedsområdet – med sundhedsfremme og forebyggelse, psykiatri og voldsforebyggelse i kommune, stat og styrelse. I dag er jeg beskæftiget på fuld tid i Indre ro.

Helene Lysekilde - forfatter

Tak for livsændrende terapi, Helene. Jeg havde fået at vide, at jeg skulle lære at leve med min angst. Jeg håbede, at du kunne hjælpe mig til at leve lidt bedre med den. Jeg havde aldrig drømt om, at det var muligt, stort set, at slippe angsten.

At jeg kunne blive fri for angstmedicinen, samt alt det andet positive, der er sket i mit liv siden.

Martin, panikangst

Jeg bliver simpelthen nødt til at sige tusinde tak for al din hjælp! Jeg var slet ikke nervøs dagene op til eksamen i fredags. Da jeg nåede fredag var jeg nervøs, men slet ikke voldsomt. Jeg sad og smilede derinde og tog det stille og roligt og jeg fik 7.

Jeg var så lykkelig at jeg græd af glæde haha. Og jeg fik også jobbet.

Mia, eksamens- og præstationsangst

 

Har du nogle spørgsmål?

  Book en tid med det samme og få styr på din OCD