Kundalini yoga er kendt som yoga for indre visdom, styrke og livsglæde. Hensigten med Kundalini yoga er at leve et liv i kontakt med sjælen og vores egen indre visdom. Kundalini yoga siges at hjælpe os til at fjerne det, der spænder ben for os på vores vej, så vi kan leve i livsglæde og udleve vores fulde potentialer. Det betyder med andre ord: at leve i overensstemmelse med det vi – hver især – er her for.

Kundalini yoga har således et mere spirituelt eller traditionelt udtryk end mange andre yogaformer vi kender i Vesten. Alligevel kræver Kundalini yoga på ingen måde, at man opfatter sig selv som spirituel. Det er nemlig en yogaform, som virker på mange planer. Yogaen kan i sig selv give en meget stor styrke og stamina: fysisk såvel som psykisk. Derudover styrker Kundalini dit nervesystemet og balancerer dine  endokrine kirtler.

Kundalini er kendt som en meget powerfuld og hurtigtvirkende yoga. Hvor andre yoga- og meditationsformer kræver årevis af praksis og disciplin, virker Kundalini stort set med det samme. På få minutter kan man opleve dybe forandringer i krop og sind, der både giver overskud og energi. Hvis du virkelig vil opleve Kundalini yogaens potentiale, kræver det dog en fast og gerne daglig praksis.

I  Kundalini-videoerne med Helene Lysekilde vil du møde en yoga, som skruer op for din livsglæde og energi.

Videoerne kan være mere fysisk krævende, sjove, skøre og udfordrende. De kan også være milde, dybe og blide. I så fald har videoerne betegnelsen ”blid yoga” og/eller “blid Kundalini”.

En Kundalini praksis kan styrke din intuition, rense underbevidstheden og hjælpe dig til at blive bevidst om og skabe det, du ønsker. Fordi du øger din livsenergi og -frekvens kan du bedre manifestere det, du ønsker og bryde med gamle mønstre og vaner.

Kundalini kan ses som et eksprestog mod din egen essens og sandhed. Yogaen har et spirituelt udtryk, men du behøver som sagt ikke at opfatte dig selv som spirituel for at få gavn af denne yogaform. Kundalini yoga virker dybt i kroppen, styrker krop og sind og balancerer de endokrine kirtler og din hormonbalance. Kundalini yogaen styrker dit nervesystem, så du bliver stærkere og bedre kan møde livets udfordringer med ro og kreativitet.

Meditation med mantra er ofte en integreret del af denne yogaform. Mantra er ord, lyde og vibrationer, som vibrerer energien og siges at tænde for dine skaberkræfter og ressourcer. De er en slags magneter, der hjælper dig til at suge noget bestemt til dig og tænde for dine uanede potentialer.

Mantra bruges i såvel meditation som yogaøvelser. Kundalini yogaen, vi anvender i yogavideoerne, er bygget op omkring kriya, yogasæt, som hver især har et specifikt sigte. Du kan møde Kundalini yoga musik med mantra i mange af vores Kundalini yoga-videoer.

Du kan også dykke ned i de mange Kundalini meditationer i Indre ros Univers, se kategorierne “meditation” og “mantra meditation”.

Er du vil med Kundalini og vil du mere? Velkommen på yoga retreat med Helene Lysekilde og Indre ro.

Kundalini Yoga

Log ind for at se hele videoer. Ikke medlem endnu? Bliv medlem her. Eller læs mere og prøv gratis Kundalini yoga med Helene HER.