Hvad er hypnose?

Hypnose er for mange en effektiv metode til at lære noget nyt – dybt inde i det ubevidste sind. Læringen foregår, mens du er i en trancetilstand, hvilket vil sige en afslappet og behagelig indadvendt fokuseret tilstand. Når du er i denne tilstand, går læringen meget dybere ind, end når du er i almindelig vågen tilstand.

Trance kan minde om meditation. Forskellen er, at du i en meditation ofte anvender den afslappede tilstand til bare at være, hvilket kan give ro. I hypnose er formålet derimod en læring eller ”aflæring”. Metoden går blandt andet ud på at erstatte det, der begrænser dig med noget der understøtter dig. Man kan arbejde med vaner, overbevisninger, symptomer eller følelser, du ønsker at ændre. Du kan også anvende metoden for at få øget velvære, ro og overskud, og for at styrke dig og dine personlige ressourcer.

Hvorfor virker det så godt?

Hemmeligheden til, hvorfor det virker så godt for så mange er: Når du anvender hypnose, får du dit ubevidste sind til at arbejde med dig, i stedet for mod dig. Det er stort set umuligt at ændre vaner, hvis dit ubevidste sind ikke er med på ideen eller ønsker forandring.

Hypnose er en veldokumenteret metode til forandring. Der er fx dokumenteret effekt i forhold til bedre søvn og søvnkvalitet, smertelindring, angst, depression og meget, meget mere.

Hypnose-lydbøger hos Indre ro   

Her bliver du guidet i hypnose. Du sætter eller lægger dig godt til rette, måske med et tæppe over dig, og vender opmærksomheden indad. Skulle du falde i søvn, så virker det alligevel – din underbevidsthed lytter med.

Lydbøgerne anvender hypnose som en metode til forandring og selvudvikling. Med metoden kan vi skabe nye vaner og ændre vores adfærd. Hypnose virker ved, at dit ubevidste sind lærer noget nyt. Det kan være relevant at arbejde med hypnose, hvis du har en udfordring, du ikke kan løse ved at bruge din logiske og rationelle sans. Det vil sige, at du har automatiske følelser eller reaktioner mv., som du gerne vil ændre.

Du kan anvende lydbøgerne som led i din personlige udvikling eller som supplement til et terapeutisk forløb. Hvis du arbejder på en konkret udfordring eller vane, anbefales det, at du lytter til din lydbog dagligt – gerne i 40 dage. Det siges nemlig, at det tager 40 dage at skabe en forandring.

Hvordan virker hypnose-lydbøgerne:

Selv om hypnose kan minde om en guidet meditation har hypnosen en anderledes opbygning og arbejder med et specifikt sigte – en forandring, du gerne vil lave. Du bliver du guidet til at skabe din forandring, mens du er i en afslappet tilstand – en trance. Det lyder måske avanceret – men en trance vil egentlig bare sige en indadvendt fokuseret tilstand, vi kommer i mange gange om dagen.

Vi er i tilstanden, når vi vender opmærksomheden indad, fx når vi er opslugt af en film, opslugt af egne tanker og ikke hører, hvad der bliver sagt osv. Så at anvende hypnose vil egentlig sige at indlære noget nyt i en afslappet tilstand.

Du bliver guidet ind i denne tilstand, hvor hypnosens fokus plantes som kimen til din forandring dybt i dit ubevidste sind. Fokus kan være mange ting, vi tilbyder hypnoser med en række forskellige emner, og der kommer hele tiden flere.

Med hypnose kan du få en håndsrækning til den forandring, du ønsker at lave. For at det har den bedste effekt, skal du selvfølgelig været motiveret, det siger sig selv. Og jo mere andet du gør af supplerende ting i din hverdag, jo bedre og jo hurtigere vil du forandre dig.

Selvhypnose

Selvhypnose betyder, at du selv guider dig i hypnose. Eller at du selv har formuleret målet med din hypnose. Du kan lære at lave selvhypnose og understøtte dine forandringer med Selvhypnose-pakken.

I lydbøger i kategorien ”selvhypnose” (som findes i Selvhypnose-pakken) guides du ind i hypnose, mens du selv har formuleret den forandring, du ønsker at lave. Dvs. at du selv sætter målet, det kan være hvad som helst, men centralt er, at målet er formuleret positivt, og at det er realistisk.

Jo mere konkret, jo mere effektfuldt. Et par eksempler: ”jeg tager flere selvkærlige valg hver dag” – ”jeg falder i søvn med lethed” – ”jeg vågner udhvilet og energisk”. Undgå ordet ”ikke” og at formulere det, du ikke vil have, fx ”jeg vil ikke blive vred”. Negativt formulerede mål tiltrækker netop det, du ikke vil have, så derfor tager du altid afsæt i det positive, du gerne vil, i stedet for fx ”jeg er rolig og afslappet”.

Mere:
Hypnose og selvhypnose er stærke virkemidler til forandring og kan virke alene eller som et supplement til andre måder du arbejder med dig selv, fx via terapi.

I denne intro video fortæller Helene Lysekilde om hypnose.

Hypnoterapi og hypnoseterapi

Du kan også arbejde med terapi i hypnose. Det kaldes for hypnoterapi eller hypnoseterapi. Det virker for mange hurtigere og lettere end samtaleterapi alene, fordi du via hypnosen for dit ubevidste sind til at understøtte dig.

Hypnoterapi arbejder dybt og er for mange meget effektivt, fordi man skaber healing og forløsning dybt i det ubevidste sind – under kyndig vejledning. Du kan læse mere om online hypnoterapi herunder og booke tid med hypnose psykoterapeut, Helene Lysekilde.

Hypnose

Log ind som medlem for at se hele videoer eller lytte til hypnose-lydbøger. Du kan få adgang ved at være med i Indre ro medlemsunivers, eller købe enkeltstående hypnoselydbøger i shoppen.