Hatha yoga er en traditionel og klassisk yogaform, som de fleste andre former for yoga udspringer fra. Hatha yoga handler om at skabe balance. Det er en yogaform, som kan give dig mere ro og velvære samt hjælpe dig til at være ”her og nu”.

Skaber balance

Det er en yoga, der giver styrke, ro og velvære. Hatha yoga balancerer den passive og aktive energi. Det kaldes også Yin og Yang i det kinesiske system. Eller Ha (solenergi) og Tha (måneenergi) i det indiske system. Hatha yoga handler således om balance mellem energierne i krop og sind. Det er yogaform, som kan give dig meget mere ro og velvære. Vi arbejder med yogastillinger, med åndedrættet og med at være i nuet.

Hatha videoer

I disse yoga-videoer med Helene Lysekilde vil du møde klassisk yoga fra den indiske yogatradition. Du vil møde en yoga som arbejder med hele dig og som skaber ro, styrke og balance.

Du balancerer den aktive energi: solenergien og den passive energi: måneenergien. Hatha yoga arbejder med kroppen, sindet og åndedrættet.

Stillinger, åndedræt og nærvær 

Du vil møde aktive stillinger, flows med fx solhilsener, som styrker hele kroppen. Og du vil træne åndedrætsbevidsthed, når du bevæger dig med din vejrtrækning, ligger stille i hvilestilling, shavasana, eller når du laver deciderede åndedrætsøvelser, pranayama. ”Hatha videoer” er i den mere aktive og fysiske kategori, mens Hatha i kategorien ”blid yoga” er mere blide og rolige, her kan de fleste være med. Med Hatha går vi på opdagelse i nuet.

Hvis du er helt ny i yoga, kan et godt sted at starte være de blide Hatha videoer.

Velkommen og rigtigt god fornøjelse!

Er du vil med yoga og vil du mere og dybere? Velkommen med på yoga retreat med Helene Lysekilde og Indre ro.

Hatha Yoga

Log ind for at se hele videoer. Ikke medlem endnu? Bliv medlem her. Eller læs mere og prøv gratis yoga med Helene HER.