Jordforbindelse, rødder og fundament – Yogaweekend retreat i Danmark

Styrk dit fundament, slå rødder og forny jordforbindelsen.

Giv dig selv en nærende oplevelse med yoga, meditation og næring for krop og sjæl

Danakilde Refugium, yogaweekend retreat i Danmark. September 2022
Hvor: Danakilde Refugium, Rørbækvej 13, 7323 Give
Hvornår: Fra fredag den 23. september kl. 15.30 til søndag den 25. kl. 12.00

Spørgsmål om Corona? Se nederst med rødt.

Vil du styrke din jordforbindelse, slå dybe rødder i moder jord og dermed styrke hele dit fundament? Er du vild med at gå dybt ind i yogaens og meditationens verden og arbejde med dig selv? Er du til natur, healing og ro? Til nærende plantebaseret mad, der styrker kroppen og sjælen? Så læs videre.

Med et stærkt fundament er det SÅ meget lettere at tackle livets udfordringer, udleve sine drømme, leve i flow med omverdenen og universet, at boble, lyse, udvide, udvikle og blomstre … Denne weekend tanker vi op med fornyet næring, så vi kan stå endnu stærkere i livet og os selv.

Din guide er Helene Lysekilde fra Indre ro, og dine værter er det unikke Danakilde Refugium – hvor du kan nyde de smukke naturomgivelser og lade dine rødder synke dybere ned i jordens mørke muld, samtidig med, at du går på opdagelse i dig selv.

Program (med forbehold for ændringer):

Fredag:

Kl. 15.30 – 16.30 Ankomst, indkvartering og snack
Kl. 16.45 – 19.00 Velkomst og Yin yoga samt yoga Nidra meditation for jordforbindelse og rødder
Kl. 19.15 – 20:00 Middag
Kl. 20.15 –22:30 Sauna /spa ude i naturen, for dem der har lyst

Lørdag:

Kl. 8.00 – 10.00

Kundalini yoga og meditation for er stærkt fundament
Kl. 10.00-12:00 Brunch og pause
Kl. 12.00 – 13.30 Workshop: Jordforbindelse og fundament
Kl. 13:30 – 17:00 Pause – med tid til en lur eller en lang gåtur i naturen. Du kan bandt andet nå forbi Rørbæk sø, Skjern Å eller en af de mange skove i området. Du kan også meditere for dig selv i et træhus eller ved en af de mange healende stensætninger, der er opført rundt omkring på Danakildes store grund.

Eftermiddagssnack serveres i pausen. Torsten fra Danakilde laver desuden en guidet omvisning i pausen, for dem der er interesserede i at høre om naturen og Danakildes unikke historie.

Kl. 17:00-19:00 Yin yoga og yoga Nidra meditation for jordforbindelse og rødder – derefter stilleretreat, som varer frem til yogasessionen næste morgen
Kl. 19.15-20:00 Middag i stilhed
Kl. 20.15 – 20:45 Meditation i stilhed

Søndag:

Kl. 8.00 – 10.00 Kundalini yoga og meditation for et stærkt fundament
Kl. 10.00 Brunch
K. 11.00-12:00 Tak for denne gang og afrejse

Styrk dit fundament, slå rødder og forny jordforbindelsen – uddybende forklaring om weekendens tema

I denne weekend går vi dybt ind i yogaens og meditationens verden for at styrke vores fundament, vores rødder og vores jordforbindelse. Med et stærkt fundament vælter vi ikke i modgang. Vi tvivler heller ikke hele tiden på os selv, så vi aldrig rigtigt når ud over rampen. Fra et stærkt fundament er det derimod lettere at stå stærkt og hvile i at være dem, vi er.

Der er meget visdom og styrke at hente, når vi sætter fokus på ”jordelementet” og kroppens nederste chakraer (energicentre), også kaldet ”den nedre trekant”. Vi tilføjer energi til ”den nedre trekant” og styrker fundamentet, så vi kan stå stærkt i os selv og i verden.

Nøgleord for retreatet er: fundament, rødder og jordforbindelse samt de tre nederste chakraer, som forbindes med tryghed, nydelse og kreativitet samt selvværd/selvfølelse.

Du vil møde meditation, yin yoga, kundalini yoga, gong-bad stilhed og workshopøvelser.

Yoga og workshop:

Underviser Helene Lysekilde har specialiseret sig i indre ro og er kendt for sine konceptuelle rejser og retreats med dybde, som ud over yoga omhandler et tema eller et koncept med fx supplerende workshops.

Hun holder meget af kombinationen af Kundalini og Yin yoga, som vi vil arbejde med på dette retreat. Kundalini yoga er energiyoga, som løfter og transformerer dig, mens Yin yoga er yoga, som giver dig mulighed for healing og restitution. Kundalini yoga har et traditionelt og mere spirituelt udtryk, mens Yin yogaen vil blive guidet, så den understøtter healing, omsorg og skabelse af jordforbindelse for kop og sjæl. Helene guider dig, så du kan tage hensyn til eventuelle skavanker og være tryg i processen. Helene er endvidere Hypnose Psykoterapeut med speciale i at arbejde med underbevidstheden og forløse eventuelle begrænsninger, så vi kan stråle som de fantastiske væsener, vi er. Til workshoppen inddrages elementer af coaching og forløsning via visualisering og hypnose.

Næring for krop og sjæl: maden

Maden er en kærlighedserklæring til krop, sind og moder jord. Du kan se frem til en nærende og livsglad forplejning, som understøtter det koncept vi arbejder med dvs. jordforbindelse. Maden er endvidere plantebaseret (altså vegansk) og økologisk baseret på lokale råvarer – og madglæde.

Her skal vi bo og lade os forkæle:

At være på Danakilde refugium, er som at blive omfavnet. Maden er i top, og væsenerne på stedet – bådet dyr og mennesker – får dig til at føle dig som en del af familien. Stedet drives af Torsten og Rebekka, og flere ildsjæle – som møder dig med rummelighed og venlighed. Se Helenes blogindlæg: “Jeg kan ikke få armene ned over Danakilde Refugium“. 

På Danakilde er der hjerterum og stedet er designet til at understøtte ro, grounding og personlig udvikling. På Danakilde finder du sansehaver, healende stensætninger, meditationshuse i træerne, sauna, vildmarksbad og meget mere. Her har tre kilder sit udspring – og stedet er opkaldt efter den ene af dem: Danakilde. I kort gåafstand er du ved smukke Rørbæk sø – og kort derfra møder du Gudenåens og Skjernåens udspring. På Danakildes enge møder du desuden heste, grise, katte, en hund og en enkelt ko.

På Danakilde er der hjerterum og stedet er designet til at understøtte ro, grounding og personlig udvikling. På Danakilde finder du sansehaver, healende stensætninger, meditationshuse i træerne, sauna, vildmarksbad og meget mere. Her har tre kilder sit udspring – og stedet er opkaldt efter den ene af dem: Danakilde. I kort gåafstand er du ved smukke Rørbæk sø – og kort derfra møder du Gudenåens og Skjernåens udspring. På Danakildes enge møder du desuden heste, grise, katte, en hund og en enkelt ko.

Vi laver yoga i en af de smukke sale på stedet. Badeværelsesfaciliteterne er fælles. Der er 11 værelser til rådighed – samt 3 bæredygtige husvogne, der er produceret på Danakildes eget værksted.

Danakilde har sit eget savværk og bygger også selv sine træhuse, yogasale og meget mere. Glæd dig til at opleve stedet: det er noget helt særligt.

Danakilde butik - weekend med Helene Lysekilde

Transport:

Det tager cirka 75 minutter at køre fra til Danakilde fra Odense i bil. Fra Aarhus tager det cirka en time, og fra København tager det cirka 2 timer og 3o minutter. Der er direkte togforbindelse fra Odense/København til Thyregod station – 2 timer og 45 minutter. (8 km fra Danakilde). Kommer du med tog, finder vi ud af afhentning. Du kan også skrive til Helene, hvis du gerne vil I kontakt med andre deltagere, som du evt. kan følges med i en bil fra der, hvor du bor.

Du får:

 • To overnatninger på skønne Danakilde Refugium i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse
 • To gange middag
 • To gange brunch
 • To gange sødt eller snacks
 • Kaffe/te ad libitum
 • Smuk Yogasal med yogamåtter og udstyr
 • Dejlige udendørs arealer med masser af inspiration til fordybelse, grounding, jordforbindelse og healing
 • Sauna / spa
 • 10 timers undervisning med Helene Lysekilde
 • Sengelinned og håndklæder
 • Corona-tryghed*

* Vi reducerer selvfølgelig deltagerantallet ved behov ud fra først-til-mølle princippet, hvis der kommer nye sundhedsrestriktioner. Hvis vi ikke kan komme afsted pga. covid-19 flyttes weekenden til et senere tidspunkt.

Pris og booking:

Pris for overnatning i delt dobbeltværelse med din egen makker*: 3.575 kr.

* Er du frisk på at dele værelse med en anden, men har du ikke en ”makker”, så ser jeg om jeg kan finde en makker til dig. Hvis det ikke lykkes, betaler du for eneværelse.

Tillæg ved eneværelse: 400 kr.

Booking, sådan gør du:

BOOK plads herunder (orange knap nederst på siden).

Skriv venligst, om du ønsker ene- eller dobbeltværelse, samt om der er en bestemt person du vil dele værelse med. Oplys hvis du ønsker at leje sengelinned.

Indbetalt hele beløbet på en gang eller et depositum på 1.500 kr med det samme for at sikre din plads (på forhånd tak). Evt. restbeløb indbetales senest 1 måned før kurset.

Depositum:

Depositum på 1.500 kr. betales ved tilmelding. Du kan også indbetale hele beløbet ved tilmelding, hvis du foretrækker det.

Restbeløbet betales senest 1 måned før kurset

Betaling sker til:

MobilePay: 59713 eller konto: 0400-4020711057 (husk at påføre dit navn)

Afbud: Du kan melde afbud indtil 1 måned før kurset. I så fald tilbagebetales evt. indbetalt kursusbeløb minus depositum. Ved senere afbud refunderes det indbetalte beløb desværre ikke – du er dog velkommen til at give din plads til en anden. Hvis du melder afbud pga. sygdom eller lign., så er det muligt, at du kan få kurset refunderet via din eventuelle rejseforsikring.

Indre ro yogarejse Grækenland

Indre ro – Se flere retreats og rejser HER

Jordforbindelse & rødder, Book plads HER