Jordforbindelse, rødder og fundament – Yogaweekend retreat i Danmark

Styrk dit fundament, slå rødder og forny jordforbindelsen.

Giv dig selv en nærende oplevelse med yoga, meditation og næring for krop og sjæl

Danakilde Refugium, yogaweekend retreat i Danmark. September 2022
Hvor: Danakilde Refugium, Rørbækvej 13, 7323 Give
Hvornår: Fra fredag den 23. september kl. 15.30 til søndag den 25. kl. 12.00 (UDSOLGT)

Spørgsmål om Corona? Se nederst med rødt.

Vil du styrke din jordforbindelse, slå dybe rødder i moder jord og dermed styrke hele dit fundament? Er du vild med at gå dybt ind i yogaens og meditationens verden og arbejde med dig selv? Er du til natur, healing og ro? Til nærende plantebaseret mad, der styrker kroppen og sjælen? Så læs videre.

Med et stærkt fundament er det SÅ meget lettere at tackle livets udfordringer, udleve sine drømme, leve i flow med omverdenen og universet, at boble, lyse, udvide, udvikle og blomstre … Denne weekend tanker vi op med fornyet næring, så vi kan stå endnu stærkere i livet og os selv.

Din guide er Helene Lysekilde fra Indre ro, og dine værter er det unikke Danakilde Refugium – hvor du kan nyde de smukke naturomgivelser og lade dine rødder synke dybere ned i jordens mørke muld, samtidig med, at du går på opdagelse i dig selv.

Program (med forbehold for ændringer):

Fredag:

Kl. 15.30 – 16.30 Ankomst, indkvartering og snack
Kl. 16.45 – 19.00 Velkomst og Yin yoga samt yoga Nidra meditation for jordforbindelse og rødder
Kl. 19.15 – 20:00 Middag
Kl. 20.15 –22:30 Vildmarksbad ude i naturen, for dem der har lyst

Lørdag:

Kl. 8.00 – 10.00

Kundalini yoga og meditation for er stærkt fundament
Kl. 10.00-12:00 Brunch og pause
Kl. 12.00 – 13.30 Workshop: Jordforbindelse og fundament
Kl. 13:30 – 17:00 Pause – med tid til en lur eller en lang gåtur i naturen. Du kan bandt andet nå forbi Rørbæk sø, Skjern Å eller en af de mange skove i området. Du kan også meditere for dig selv i et træhus eller ved en af de mange healende stensætninger, der er opført rundt omkring på Danakildes store grund.

Eftermiddagssnack serveres i pausen. Torsten fra Danakilde laver desuden en guidet omvisning i pausen, for dem der er interesserede i at høre om naturen og Danakildes unikke historie.

Kl. 17:00-19:00 Yin yoga og yoga Nidra meditation for jordforbindelse og rødder – derefter stilleretreat, som varer frem til yogasessionen næste morgen
Kl. 19.15-20:00 Middag i stilhed
Kl. 20.15 – 20:45 Meditation i stilhed

Søndag:

Kl. 8.00 – 10.00 Kundalini yoga og meditation for et stærkt fundament
Kl. 10.00 Brunch
K. 11.00-12:00 Tak for denne gang og afrejse

Styrk dit fundament, slå rødder og forny jordforbindelsen – uddybende forklaring om weekendens tema

I denne weekend går vi dybt ind i yogaens og meditationens verden for at styrke vores fundament, vores rødder og vores jordforbindelse. Med et stærkt fundament vælter vi ikke i modgang. Vi tvivler heller ikke hele tiden på os selv, så vi aldrig rigtigt når ud over rampen. Fra et stærkt fundament er det derimod lettere at stå stærkt og hvile i at være dem, vi er.

Der er meget visdom og styrke at hente, når vi sætter fokus på ”jordelementet” og kroppens nederste chakraer (energicentre), også kaldet ”den nedre trekant”. Vi tilføjer energi til ”den nedre trekant” og styrker fundamentet, så vi kan stå stærkt i os selv og i verden.

Nøgleord for retreatet er: fundament, rødder og jordforbindelse samt de tre nederste chakraer, som forbindes med tryghed, nydelse og kreativitet samt selvværd/selvfølelse.

Du vil møde meditation, yin yoga, kundalini yoga, gong-bad stilhed og workshopøvelser.

Yoga og workshop:

Underviser Helene Lysekilde har specialiseret sig i indre ro og er kendt for sine konceptuelle rejser og retreats med dybde, som ud over yoga omhandler et tema eller et koncept med fx supplerende workshops.

Hun holder meget af kombinationen af Kundalini og Yin yoga, som vi vil arbejde med på dette retreat. Kundalini yoga er energiyoga, som løfter og transformerer dig, mens Yin yoga er yoga, som giver dig mulighed for healing og restitution. Kundalini yoga har et traditionelt og mere spirituelt udtryk, mens Yin yogaen vil blive guidet, så den understøtter healing, omsorg og skabelse af jordforbindelse for kop og sjæl. Helene guider dig, så du kan tage hensyn til eventuelle skavanker og være tryg i processen. Helene er endvidere Hypnose Psykoterapeut med speciale i at arbejde med underbevidstheden og forløse eventuelle begrænsninger, så vi kan stråle som de fantastiske væsener, vi er. Til workshoppen inddrages elementer af coaching og forløsning via visualisering og hypnose.

Næring for krop og sjæl: maden

Maden er en kærlighedserklæring til krop, sind og moder jord. Du kan se frem til en nærende og livsglad forplejning, som understøtter det koncept vi arbejder med dvs. jordforbindelse. Maden er endvidere plantebaseret (altså vegansk) og vegetarisk og økologisk baseret på lokale råvarer – og madglæde.

Her skal vi bo og lade os forkæle:

At være på Danakilde refugium, er som at blive omfavnet. Maden er i top, og væsenerne på stedet – bådet dyr og mennesker – får dig til at føle dig som en del af familien. Stedet drives af Torsten og Rebekka, og flere ildsjæle – som møder dig med rummelighed og venlighed. Se Helenes blogindlæg: “Jeg kan ikke få armene ned over Danakilde Refugium“. 

På Danakilde er der hjerterum og stedet er designet til at understøtte ro, grounding og personlig udvikling. På Danakilde finder du sansehaver, healende stensætninger, meditationshuse i træerne, sauna, vildmarksbad og meget mere. Her har tre kilder sit udspring – og stedet er opkaldt efter den ene af dem: Danakilde. I kort gåafstand er du ved smukke Rørbæk sø – og kort derfra møder du Gudenåens og Skjernåens udspring. På Danakildes enge møder du desuden heste, grise, katte, en hund og en enkelt ko.

Vi laver yoga i en af de smukke sale på stedet. Badeværelsesfaciliteterne er fælles. Der er 11 værelser til rådighed – samt 3 bæredygtige husvogne, der er produceret på Danakildes eget værksted.

Danakilde har sit eget savværk og bygger også selv sine træhuse, yogasale og meget mere. Glæd dig til at opleve stedet: det er noget helt særligt.

Danakilde butik - weekend med Helene Lysekilde

Transport:

Det tager cirka 75 minutter at køre fra til Danakilde fra Odense i bil. Fra Aarhus tager det cirka en time, og fra København tager det cirka 2 timer og 30 minutter. Der er direkte togforbindelse fra Odense/København til Thyregod station – 2 timer og 45 minutter. (8 km fra Danakilde). Kommer du med tog, kan du forudbestille en flextaxa, der kan hente dig på stationen. Du kan også skrive til Helene, hvis du gerne vil I kontakt med andre deltagere, som du muligvis kan følges med i en bil fra der, hvor du bor.

Du får:

 • To overnatninger på skønne Danakilde Refugium i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse
 • To gange middag
 • To gange brunch
 • To gange sødt eller snacks
 • Kaffe/te ad libitum
 • Smuk Yogasal med yogamåtter og udstyr
 • Dejlige udendørs arealer med masser af inspiration til fordybelse, grounding, jordforbindelse og healing
 • Mulighed for vildmarksbad
 • 10 timers undervisning med Helene Lysekilde
 • Sengelinned og håndklæder
 • Corona-tryghed*

* Vi reducerer selvfølgelig deltagerantallet ved behov ud fra først-til-mølle princippet, hvis der kommer nye sundhedsrestriktioner. Hvis vi ikke kan komme afsted pga. covid-19 flyttes weekenden til et senere tidspunkt.

Pris og booking:

Pris for overnatning i delt dobbeltværelse med din egen makker*: 3.575 kr.

* Er du frisk på at dele værelse med en anden, men har du ikke en ”makker”, så ser jeg om jeg kan finde en makker til dig. Hvis det ikke lykkes, betaler du for eneværelse.

Tillæg ved eneværelse: 400 kr.

Booking, sådan gør du:

BOOK plads herunder (orange knap nederst på siden).

Skriv venligst, om du ønsker ene- eller dobbeltværelse, samt om der er en bestemt person du vil dele værelse med. Oplys hvis du ønsker at leje sengelinned.

Depositum:

Depositum på 1.825 kr. betales ved tilmelding. Du kan også indbetale hele beløbet ved tilmelding, hvis du foretrækker det.

Restbeløbet betales senest 4 uger før kurset

Betaling sker til:

MobilePay: 59713 eller konto: 0400-4020711057 (husk at påføre dit navn)

Afbestillingsbetingelser:

Op til 4 uger før: Ved afbud op til 4 uger før mister du dit depositum. Har du indbetalt hele beløbet tilbagebetales restbeløbet.

Senere end 4 uger før: Ved senere afbud mister du det indbetalte beløb – du er dog velkommen til at give din plads til en anden.

Afbud pga. sygdom: Afbestillingsforsikring. Vi anbefaler at du tjekker med dit forsikringsselskab (afbestillingsregler i din rejseforsikring), hvordan du er dækket hvis du få dage før retreatstart, bliver testet positiv for covid-19 eller bliver syg og derved ikke kan deltage. De fleste forsikringsselskaber tilbyder som del af deres afbestillingsforsikring at dække udgifterne til dit retreat. Betingelserne kan være forskellige fra selskab til selskab. Dækker din egen forsikring ikke, kan du købe en afbestillingsforsikring for få hundrede kroner hos Europæiske HER, som dækker dig godt ind.

Særligt om Corona: Du kan trygt booke dette retreat: Hvis det er nødvendigt og muligt, vil vi gennemføre retreatet med særlige coronahensyn, fx reducere deltagerantallet og opfylde særlige krav ift. afstand og rengøring.

Corona hensyn: Du fremviser en negativ corona-test, som er mindre end 48 timer gammel ved retreatets begyndelse.

Hvis du er testet positiv for Covid, kan du ikke deltage. Du mister i så fald dit depositum og kan få resten af beløbet overført til et andet retreat.

I den tid retreatet varer, passer vi godt på hinanden og følger alle gældende retningslinjer. Hvis du er nervøs for at komme for tæt på andre, kan du få en maske eller et visir.

Du opfordres i øvrigt til at være ekstra påpasselig i forhold til kontaktsmitte i ugen op til retreatet, så vi sikrer, at alle kan føle sig trygge og rolige.

Bliver jeg tvunget til at aflyse kurset grundet force majeure – herunder epidemi eller pandemi –  deltagernes sikkerhed eller regeringens eller sundhedsmyndighedernes restriktioner og/eller anbefalinger, flyttes kurset til samme weekend året efter. De penge, du har indbetalt, overføres til dette kursus. Har du ikke mulighed for at deltage på den nye dato, tilbydes et alternativt Indre ro retreat.

Indre ro yogarejse Grækenland

Indre ro – Se flere retreats og rejser HER

Jordforbindelse & rødder, Book plads HER

Se hvad tidligere deltagere fortæller

Kære Helene

Tusind tak for en dejlig weekend – du fik skabt præcis det jeg ønskede mig. Opladning, fornyet energi, ro og slåen rødder. Jeg er stor fan af din måde at kombinere yoga, meditation og det du bidrager med når du formidler. Den dybde og indsigt er meget betydningsfuld og inspirerende, og du lægger op til en masse refleksion. Så af hjertet tak. Jeg glæder mig allerede til mit næste retreat hos dig.

Jeg var vild med din kombi af yin og kundalini og meditation indimellem osv.. 🙏🏼😊

God søndag

Mange hilsner Annette 🧘‍♀️

Annette

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kære Helene

Tusind tak for en fantastisk weekend. Er helt overvældende af den positive oplevelse af at kombinere yin yoga og kundalini yoga sammen…..du er så dygtig til at lære fra dig og fortælle det, du brænder for……tak for det…..

Jeg er blevet fyldt op med selvkærlighed og ro……..der er så meget jeg kan tag med hjem til eget brug.

Omgivelserne var helt perfekte, maden var  I top. Kan varmt anbefale det til alle.

Tak til “Indre Ro”

Mvh Grace

Grace

Kære Helene

Jeg siger også mange tak for en skøn skøn weekend🙏Fantastisk at det lykkedes og så sådan et lækkert sted👍. Jeg er dybt taknemmelig for at være så heldig at være en del af dine super givende arrangementer/undervisning. Det giver mig SÅ meget! ❤️Ovenikøbet også nye venskaber😊og lige nu nyder jeg “frugten” og er allerede på vej i seng -med en god bog😉. Træt på en god måde 🥰.

Glæder mig til vi ses igen😊

Kh Annitta

Annitta

TAK for en rigtig dejlig weekend. Vi kom uden de store forventninger, men trængte til at gøre noget godt for os selv og tænkte at en weekend med yoga var det rigtige. Det var det!

Vi er super-ømme i kroppene stadigvæk, da vi ikke havde fået rørt os spor i lang tid… én af grundene til at vi skulle kickstartes og tog afsted.

Nu håber vi at kunne bevare den gode vane og holde yoga, bevægelse og dybe vejrtrækninger ved lige.

Stedet var helt ideelt og maden fantastisk. Der kommer vi gerne igen.

Gode hilsner & TAK for nogle gode dage fra

Ruben & Susanne

Ruben & Susanne