Kender du det med, at alting er ”timet og tilrettelagt” – så smuldrer det hele – og så ender det alligevel lykkeligt? Sådan en oplevelse, har jeg lige haft, og jeg kan slet ikke få armene ned igen ovenpå den begejstring, jeg har følt for Danakilde Refugium – det magiske sted, der vendte min modgang til medgang.

Læs med, hvis du har lyst til at blive inspireret af den magi, man kan være heldig at opleve, når man mindst venter det 😊

Jeg elsker at lave retreats

Derfor har jeg flere på vej. Som hyppig retreat-deltager, elsker jeg selv at opleve den dybe transformation, man har mulighed for at gå ind i. Derfor synes jeg også, det er fantastisk at guide denne proces for andre.

To nye yoga- og selvudviklingsretreats

Jeg skulle har afholdt to nye yoga- og selvudviklingsretreats i på Langeland i september 2021 og april 2022.. Og begge retreats skulle have været årligt tilbagevendende begivenheder. Men mandagen før jeg skulle afholde det første retreat, fik jeg pludselig besked om at retreat stedet på Langeland lukker! Vi kunne selvfølgelig afvikle vores planlagte jordforbindelsesretreat i den følgende weekend den kommende weekend. Men ikke nogen de efterfølgende retreats, selv om det næste allerede var booket. Mega øv!

Noget nyt dukkede op

Samme mandag, som jeg fik beskeden, fik jeg besøg af en terapeut, som overvejede at leje sig ind i Indre ros lokaler, og derfor gerne ville se vores faciliteter i Odense. Hun fortalte – helt tilfældigt – at hun laver et årlig kursus på Danakilde Refugium ved Give, og at hun er rigtig godt tilfreds med stedet! Jeg lyttede opmærksomt, for jeg synes selv, at det er lidt svært at finde ”de gode steder”. Jeg går i hvert fald meget op i, at rammerne skal passe til det koncept eller tema, vi arbejder med.

Der skal være rart og trygt og maden skal være i orden. Og det skal være til at betale. Så jeg bruger meget tid på at finde de gode steder – både i Danmark og til mine rejser til udlandet. Og jeg skrev mig derfor straks hendes gode tip bag øret.

Endnu en øv-ting

Lidt senere på dagen skete der til gengæld endnu en øv-ting. Jeg havde booket en uges ferie i et sommerhus (via byt-bolig), så min mand og jeg kunne afvikle den sidste uge af vores sommerferie i ugen efter Langelands-retreatet. Men pludselig havde jeg en stresset sommerhusejer i telefonen, der var kommet til at dobbeltbooke de sidste dage af vores af vores aftale, og vores ferie så dermed ud til at blive tæt på halveret, hvis ikke vi fandt en anden løsning.

Weekend på Danakilde

Jeg ringede derfor til Rebekka fra Danakilde og talte med hende om, at min mand og jeg kunne komme og teste stedet i den ”friweekend”, der pludselig var dukket op i vores kalender.

Overraskelsernes tid ikke var forbi

Så vidt. Så godt. Nu var der endelig styr på kalenderen igen, selv om den ikke så helt ud, som vi havde planlagt. Det viste sig dog hurtigt, at overraskelsernes tid ikke var forbi. For da jeg sad og forberedte mig fredag morgen, få timer jeg skulle køre afsted til retreat på Langeland, blev jeg kimet ned af stedets kok, der fortalte, at der var fundet e-colibakterier i vandet på Langeland, og at vi derfor ikke kunne afholde retreatet alligevel. HOLD DA OP – så var gode råd virkeligt dyre.

Det skal nok gå…

Jeg havde glædet mig MEGA meget til at afholde netop dette jordforbindelsesretreat. Konceptet har boblet i 3 år i min underbevidsthed (sådan er det med mange af mine retreats, bøger og projekter), og nu skulle vi ENDELIG afsted. Det var også første Indre ros første retreat i 1½ år pga. Covid 19-situation, hvor alt jo var blevet udsat og udsat.

I 11. time

På trods af at retreatet lige var blevet aflyst, havde jeg dog en uforklarlig fornemmelse af, at det nok skulle gå alligevel. Jeg ringede straks til Danakilde Refugium og spurgte, om de kunne hjælpe os – på trods af at det i højeste grad var i 11. time. Jeg fik at vide, at de havde en anden gruppe i huset, og at Thorsten og Rebekka var på vej til en søns Svendegilde og desuden havde mange andre projekter i weekenden. Men ja, det måtte vi da nok kunne finde ud af på den ene eller anden måde!

WOW

Så snart jeg havde modtaget den gode nyhed, fik jeg fat på de 16 deltagere, hvoraf nogle allerede var på vej mod Langeland. Og det vildeste ved det hele var næsten, at ALLE på nær én havde mulighed for at omlægge rejse mod den nye destination, som for manges vedkommende var i den helt anden retning af landet.

Har Covid gjort os lidt mere fleksible?

WOW! Tak! Tænk er folk er så fleksible og omstillingsparate. Jeg har tænkt på – og vi talte en hel del i pauserne om – at Covid 19 måske har gjort os lidt mere fleksible og i stand til at tage tingene mere, som de kommer – uden at miste jordforbindelsen…? Hvem ved?  I hvert fald ankom jeg selv samtidig med den første deltager – som vært på et sted, jeg aldrig havde set før! VILDT! Heldigt? Magisk? Jeg ved ikke helt hvilke ord, jeg skal sætte på det – udover at det viste sig at være præcis det sted, jeg har søgt – fordi det passer perfekt til mine dybe, transformerende weekender!

Hvad kan jeg sige? Jeg kan ikke få armene ned over Danakilde!

Som at blive omfavnet

Da jeg trådte ind på refugiet, var det som at blive omfavnet. Man går ind i butikken og der dufter af håndlavet sæbe! Der er smukke sale, fine værelser og maden (vegansk valgte jeg) er super lækker! Væsenerne på stedet – bådet dyr og mennesker – får straks én til at føle sig som en del af familien. Jeg følte mig straks hjemme, og det samme gjorde mine deltagere!

Om lørdagen viste Torsten deltagerne rundt på de store udendørsarealer, og de VILD begejstrede. Selv have jeg ikke tid til omvisningen på det tidspunkt, men det fik jeg, da jeg var på min egen Danakilde-ferie-weekend ugen efter (som jeg jo havde booket for at teste om stedet kunne bruges næste år – pudsig verden, ikke? 😊)!

Hvad kan du møde på Danakilde?

Danakilde er et healende refugium. Torsten og Rebekka har skabt stedet for at give folk fra nær og fjerne en mulighed for at finde grounding, healing og ro. Det ligger midt i naturen (tæt ved bl.a. Gudenåen, Skjern Å og Rørbæk Sø), og Torsten har sit eget savværk – og har selv bygget tilbygninger med de to flotte sale og de fine naturhuse og meditationshuse i træerne, saunaen ved bækken osv. Derudover har de opført sansehaver, healende stensætninger og meget mere!

Magiske oplevelser

Tænk at noget så irriterende og dramatisk kunne ende så magisk og godt! Det må være meant to be?

Jeg synes, jeg har mange af den slags magiske oplevelser. Tingene løser sig af sig selv… Måske skyldes det også, at jeg snart har lavet magisk mantra meditation i 2 år? Eller måske er det bare super heldigt! Hvad ved jeg? Jeg har i hvert fald allerede booket en række weekender på Danakilde de kommende år! Jeg glæder mig! Og du er velkommen til at tage med!

magisk mantra meditation

Tusinde tak!

Tusinde tak for en fantastisk oplevelse til alle jer skønne, omstillingsparate deltagere – og til Rebekka, Torsten, Ea og Søren, som stod på hovedet for os i 11. time! Vi glæder os allerede til næste gang – som bliver i april… 😊

Og PS: jeg er altså ikke blevet betalt for at skrive dette blogindlæg! Jeg kan bare ikke få armene ned over Danakilde!

Varme hilserner,

Helene Lysekilde

Deltagernes ord om weekenden med jordforbindelse, rødder og fundament på Danakilde

Kære Helene

Tusind tak for en fantastisk weekend. Er helt overvældende af den positive oplevelse af at kombinere yin yoga og kundalini yoga sammen…..du er så dygtig til at lære fra dig og fortælle det, du brænder for……tak for det…..

Jeg er blevet fyldt op med selvkærlighed og ro……..der er så meget jeg kan tag med hjem til eget brug.

Omgivelserne var helt perfekte, maden var  I top. Kan varmt anbefale det til alle.

Tak til “Indre Ro”

Mvh Grace

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kære Helene

Jeg siger også mange tak for en skøn skøn weekend🙏Fantastisk at det lykkedes og så sådan et lækkert sted👍. Jeg er dybt taknemmelig for at være så heldig at være en del af dine super givende arrangementer/undervisning. Det giver mig SÅ meget! ❤️Ovenikøbet også nye venskaber😊og lige nu nyder jeg “frugten” og er allerede på vej i seng -med en god bog😉. Træt på en god måde 🥰.

Glæder mig til vi ses igen😊

Kh Annitta

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Kære Helene

Tusind tak for en dejlig weekend – du fik skabt præcis det jeg ønskede mig. Opladning, fornyet energi, ro og slåen rødder. Jeg er stor fan af din måde at kombinere yoga, meditation og det du bidrager med når du formidler. Den dybde og indsigt er meget betydningsfuld og inspirerende, og du lægger op til en masse refleksion. Så af hjertet tak. Jeg glæder mig allerede til mit næste retreat hos dig.

Jeg var vild med din kombi af yin og kundalini og meditation indimellem osv.. 🙏🏼😊

God søndag

Mange hilsner Annette 🧘‍♀️

Danalde Yohga weekend
Helene Lysekilde Yogalærer på Yogarejse i Marokko
Begejstring
Danakilde butik - weekend med Helene Lysekilde

Rebekka fra Danakilde

Helene Lysekilde - Illustration af Helle Lang